La Iasi, un nou protest impotriva OUG 7

0
267
sdr

Procurorii de la Parchetele de pe lângă Judecătorie, Tribunal, Curtea de Apel şi DIICOT Iaşi au protestat ieri, timp de o jumătate de oră, în faţa sediului instituţiei.

Aproximativ 40 de procurori ieşeni au protestat ieri în faţa Parchetului exprimând mesaje de nemulţumire referitoare la ultimele modificări legislative din domeniul justiţiei.

Printre protestatari s-au numărat anchetatori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi şi de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi. Cele două instituţii instrumentează majoritatea infracţiunilor de drept comun, fiind şi dintre cele cu cele mai mare volum de activitate din judeţ.

Procurorii au început protestul la ora 14.00, afişând mesaje de dezaprobare faţă de OUG 7, emisă de Guvern zilele trecute şi despre care multe voci din sistemul judiciar, şi nu numai, au precizat că afectează statutul şi independentţa procurorilor români.

Aceştia sunt nemultumiti de ultimele modificări aduse la legile justiţiei şi faptul că aceasta a fost subordonată Guvernului.

Oamenii clameaza faptul ca singura preocupare a actualei coaliţii aflate la guvernare a fost modificarea legilor justiţiei şi din păcate fără a consulta asociaţiile în materie.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments