Programul „Iași – Capitala Tineretului din România 2019 – 2020”, promovat la nivel național

0
285
Iași – Capitala Tineretului din România 2019 – 2020

În perioada 3 – 10 martie, coordonatorii Programului „Iași – Capitala Tineretului din România” (ICTR) au participat la un turneu de promovare a Iașului ca viitoare Capitală a Tineretului din România (2 mai 2019 – 1 mai 2020).

Caravana a ajuns în opt orașe: Baia Mare, Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Alba Iulia, Sibiu, Brașov și Galați. Tinerii din orașele menționate au avut ocazia de a afla care sunt oportunitățile și beneficiile pe care Municipiul Iași le va oferi fiecărui tânăr din țară prin Programul ICTR, precum și faptul că aceștia pot deveni parte activă în cadrul acestuia, în calitate de voluntari.

Prima oprire a fost în Baia Mare, actuala Capitală a Tineretului din România, unde am discutat cu echipa care implementează acest Program la nivel local. Tinerii băimăreni au venit cu propuneri de proiecte care vor fi luate în considerare în conturarea dimensiunii naționale a programului nostru. La Cluj-Napoca, Capitală Europeană a Tineretului în 2015, am prezentat programul nostru reprezentanților organizațiilor locale de tineret, în cadrul Adunării Generale a Federației Tinerilor din Cluj. În aceeași zi am avut și o întrevedere cu reprezentanți ai Primăriei Municipiului Cluj-Napoca. La Timișoara, prima Capitală a Tineretului din România, am detaliat acordul de colaborare încheiat cu Fundația Județeană pentru Tineret Timiș. Delegația noastră a fost bine primită și în Oradea, Alba Iulia, Sibiu și Galați, orașe în care tinerii și-au exprimat intenția de a candida în cadrul acestui Program. De asemenea, tinerii din Brașov s-au arătat interesați de a colabora cu noi în vederea realizării unor evenimente pe tema Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Organizației Națiunilor Unite”, a declarat Mircea Meriacri, coordonatorul Programului ICTR.

La sfârșitul săptămânii trecute au avut loc întâlniri asemănătoare și în orașele Roman și Bacău, a doua fiind Capitală a Tineretului din România în perioada 2 mai 2017 – 1 mai 2018.

 

Despre ICTR

Programul ICTR va începe pe 2 mai 2019 şi se va termina pe 1 mai 2020. Misiunea Programului este de a mobiliza tinerii, organizațiile neguvernamentale de tineret şi instituţiile publice şi private, în vederea implicării active pentru dezvoltarea armonioasă a Municipiului Iaşi ca un spaţiu modern, atractiv, cu accent pe identitate şi apartenenţă prin proiecte sustenabile, consum raţional de resurse şi politici publice integrate în conformitate cu nevoile tinerilor. Implementarea programului este pregătită de Grupul de Lucru ICTR și va fi realizată de o structură de tineret, de tip federativ, aflată în curs de înființare, în co-management cu Primăria Municipiului Iași.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments