Humus Clasic
INGREDIENTE: 1 cana de năut – aprox. 400 de grame; 2 catei de usturoi; 4 linguri de sos tahini; 2 linguri de suc de lămâie; 1 lingura de chimion; 2 lingurițe de fulgi de ardei rosu; 1 lingurița de sare; 2 linguri de ulei de măsline; 2-4 linguri de apa; pătrunjel tocat pentru servire
PREPARARE:
Adaugați năutul, sosul de tahini, sucul de lămâie într-un blender și asezonați. Amestecați până se transformă într-o cremă. In timp ce amestecați, adăugați uleiul de măsline și apă, până când humusul devine cremos. Garnisiți cu fulgii de ardei, pătrunjel și puțin ulei de măsline.
Humus cu avocado
INGREDIENTE: 1 cana de naut; 1 avocado; 1 catel de usturoi; 1 ardei jalapeno; 1 legatura patrunjel; 1 lingura de suc de lamaie; 1 lingurita de sare; 1 lingurita piper; 2 linguri de ulei de masline; Patrunjel taiat pentru servire.
PREPARARE:
Adaugati nautul, avocado, usturoiul, sucul de lamaie si ardeiul intr-un blender, asezonati si amestecati. In timp ce amestecati, adaugati uleiul de masline pana cand devine cremos Garnisiti cu patrunjel taiat, rosii taiate si putin ulei de masline
Humus cu ardei rosii
INGREDIENTE: 2 ardei rosii; 1 cana de naut; 1 catel de usturoi; 3 linguri de sos tahini; 1 lingura de pudra de paprika afumata; 1 lingurita de sare; 1 lingurita de piper negru; 2 linguri de ulei de masline.
PREPARARE:
Preincalziti cuptorul de la 200 grade. Adaugati ardeii intr-o tava si lasati-i la cuptor timp de 20-25 de minute iar apoi lasati-i sa se raceasca. Adaugati ardeii copti, natutul, sosul de tahini, sucul de lamaie, sare si piperul intr-un blender si asezonati. Amestecati. In timp ce amestecati, adaugati si uleiul de masline pana capata o consistenta cremoasa. Garnisiti cu bucatele de ardei copt si putin ulei de masline.
Humus cu spanac si anghinare
INGREDIENTE: 1 cana naut; 30 de grame de baby spinach; 3 anghinare; 1 catel de usturoi; 3 linguri de sos tahini; 2 linguri de ulei de masline; 1 lingurita de sare; 1 lingurita de piper; 2 linguri de ulei de masline
PREPARARE:
Adaugati nautul, spanacul, anghinarele, sosul de tahini, sucul de lamaie intr-un blender si asezonati. In timp ce amestecati, adaugati uleiul de masline pana se formeaza o crema. Garnisiti cu cateva frunze de spanac, anghinare taiate si ulei de masline.