Vom folosi doar pulpă de miel care trebuie gătită încet aproximativ trei ore la 170 de grade C. Aceasta nu trebuie crestată cu cuțitul sau înțepată și asta pentru că riscați să vă iasă o friptură uscată și seacă, sucurile naturale ale cărnii se vor scurge. Pulpa de miel trebuie pregătită de seara. Carnea se condimentează și se lasă într-o tavă acoperită în cămară. Nu exagerați cu condimentele, optați doar pentru sare, piper, boia și usturoi. Încercați să gătiți cât mai natural. Eventual puteți adăuga un pahar de vin.
Ingrediente
· o pulpă de miel de 1,5-2 kg
· sare
· piper
· puțină boia dulce
· usturoi granulat (sau fulgi de usturoi uscați și măcinați fin)
· 2-3 linguri de ulei
Friptură de miel aromată
Vă oferim însă și o altă alternativă a rețetei, mult mai modernă. Vă trebuie o pulpă de miel, câțiva cartofi, șase sau șapte căței de usturoi, un pahar de vin alb, o cană de apă, ulei, câteva crenguțe de rozmarin, doua sau trei crenguțe maghiran proaspăt, sare, piper.
Pentru început pregătiți pulpa de miel care trebuie spălată foarte bine, după care se șterge cu un șervețel de bucătărie. Se curăță usturoiul care trebuie tăiat în feliuțe. Cu un cuțit se înțeapă adânc pulpa din loc în loc, pe ambele părți, iar în găurile făcute se pune usturoiul. Pulpa se unge cu ulei, se freacă cu sare și piper, se pune în tavă unde se mai adaugă câteva linguri de ulei. După care se pune vinul, apa caldă, crenguțele de rozmarin și maghiran.
Ungem pulpa cu ulei de măsline sau de floarea soarelui, o frecăm cu sare şi piper din belșug și o așezăm în tavă unsă și ea cu câteva linguri de ulei. Adăugăm în tavă vinul şi apa călduță și pudrăm carnea cu câteva ace de rozmarin proaspăt și cu câteva frunze de maghiran. Tava se acoperă cu folie de aluminiu și se bagă la cuptorul încălzit la 200 de grade, timp de o oră și jumătate. În acest timp pulpa trebuie întoarsă pe partea cealaltă și în ultimele 30 de minute adaugăm în tavă cartofii curățați, dar și câteva crenguțe de rozmarin și maghiran.