Maricel Popa vrea şef ales la PSD şi Primar al Iaşului

Maricel Popa vrea să obţină două fotolii dintr-o lovitură: cel de preşedinte ales al PSD Iaşi şi cel de primar al Iaşului. Pe Tudor Ciuhodaru, al cărui nume era vehiculat pentru scaunul de la Palatul Roznovanu, îl trimite la Bruxelles. Este singurul candidat la funcţia de preşedinte al PSD Iaşi. Astfel, îşi croieşte culoar liber spre o candidatură pentru fotoliul de primar.

0
1408

Maricel Popa

Două fotolii dintr-o lovitură! Maricel Popa vrea şef ales la PSD şi primar al Iaşului

De luni bune, în Partidul Social Democrat Iași se vorbește despre un candidat surpriză pentru scaunul de la Palatul Roznovanu. Au fost vehiculate mai multe nume, însă mulți au evitat să pronunțe numele lui Maricel Popa. Însă PSD îl pregătește pe președintele Consiliului Județean, Maricel Popa să intre în cursa pentru obținerea funcției de primar al municipiul Iași. În timp ce multora li se pare imposibil ca PSD să îl scoată pe Maricel Popa, alții confirmă această posibilitate.

 

Maricel Popa, candidatul PSD la Primăria Iași?

Un lucru este cert. Pe plan politic, Maricel Popa a confirmat faptul că o să candideze pentru obținerea funcției de președinte al PSD Iaşi. Asta după ce mai mulți sociali democrați și-au arătat dorința de a candida, însă între timp aceștia au renunțat și toată lumea așteaptă acum alegerile în PSD pentru desemnarea lui Maricel Popa ca și președinte al organizației judeţene. Între timp se vorbește despre candidatul surpriză pe care PSD îl pregătește pentru obținerea funcției de primar al municipiului Iași. Iar o parte din membrii PSD spun că Maricel Popa ar putea să fie candidatul surpriză.

“Nu e prefigurat de acum, e prefigurat de mai de mult din punctul meu de vedere. Dacă în tolba fiecărui soldat stă un baston de mareşal, totul este posibil, PSD are destui oameni care ar putea candida pentru fotoliul de primar al municipiului Iași. Istoria noastră recentă indică faptul că președinții de organizații ai PSD pot fi candidați pentru diverse funcții din administrația locală, domnul Popa poate fi unul dintre ei. Urmează o cursă internă în rândul organizației de partid și la propunerea Organizației Municipale, Organizația Județeană va desemna cine va fi candidatul PSD pentru funcția de primar. PSD s-a dovedit în delungul timpului că a avut candidați câștigători tocmai pentru că structura organizației de partid este una foarte puternică și contează foarte mult într-o bătălie electorală. Adevărat este că nu am văzut până acum în orașele mari din România candidații independenți care să câștige fotoliul de primar”, a declarat Marius Ostaficiuc, președintele Organizației Municipale PSD Iași.

  

Viorel Blăjuț vrea scaunul de primar?  

 Multă vreme în PSD s-a vehiculat numele lui Viorel Blăjuț ca și candidat pentru obținerea funcției de primar. Viorel Blăjuț nu a confirmat, dar nici nu a negat candidatura sa pentru scaunul de la Palatul Roznovanu. Cert este că omul de afaceri va candida, iar PSD va avea cel puțin patru membrii în cursa pentru obținerea funcției de primar în municipiul Iași.

„Acestea sunt decizii care o să fie luate în forurile de decizie a partidului. Deocamdată nu s-a lansat nicio candidatură în cadrul partidului. Avem alegerile interne pentru conducerea partidului și după o să se stabilească un calendar pentru funcția de candidat la Primăria Municipiului Iași. Dar toate astea o să se facă prin Biroul Județean a partidului. Eu sunt om politic, sunt într-un partid, dacă partidul o să ceară sau o să reiasă că pot să fac lucrul ăsta, o să vedeam. Sunt într-un partid, nu mai pot să decid eu sau să comentez niște zvonuri care nu-mi aparțin, nu mai sunt independent. Nu pot să îmi anunț candidatura fără acordul partidului. Sunt în politică, sunt membru de partid, probabil că la alegerile interne o să candidez la funcția de vicepreședinte, după care în funcție de anumite analize a Biroului Permanent Județean o să vedem care sunt candidații în cadrul partidului pentru funcția de primar. Nu luăm decizii și ne anunțăm noi de capul nostru candidaturile. Dacă Maricel Popa va candida este un lucru foarte bun. Sunt și șanse, eu am încredere în dânsul. Este un om de afaceri, care a avut mii de angajați, a plătit milioane de euro. Eu zic că ar face o treabă bună. Nu a avut scandaluri publice. Mi se pare un om cu coloană vertebrală, cu copiii realizați, cu familie. Partidul o să propună mai mulți. Eu mă aștept la patru sau chiar cinci candidaturi. Este un partid mare și are oameni pe care să îi promoveze pentru astfel de funcții”, a declarat Viorel Blăjuț.

 Singurul care susține vehement că Maricel Popa nu va fi scos din partea PSD în cursa pentru funcția de primar este secretarul Vasile Câtea.

“Nici măcar nu este luat în discuție. Nu are cum să fie așa. Nu este nicio discuție în acest sens. Nu s-a arătat nicio intenție”, a declarat Vasile Câtea, secretar PSD Iași.

 

 „Îi spun că nu are nicio șansă”

Mihai Chirica, primarul municipiul Iași susține că șansele președintelui Consiliului Județean, Maricel Popa de a-i lua locul la Palatul Roznovanu nu există.

“Dacă e dorința dumnealui legată de o carieră politică pe care o vrea dusă până la nivel de funcție de primar nu pot decât să îi doresc succes. Dacă ieșenii o să îl iubească și o să creadă că este ceea ce li se potrivește, atunci, din partea mea, nu poate avea decât toată deschiderea necesară, dar eu, ca fost coleg de partid, și dacă ar fi să îi dau sfatul unui prieten, l-aș sfătui să stea liniștit. Va fi în cursă cu eventual Marius Bodea și eventual eu. Poate candidez pentru Parlamentul European sau pentru funcție de comisar sau procuror sau mai știu eu pe unde ajung, e mai puțin relevant acum având în vedere că alegerile sunt în 2020. Sigur, fiecare partid este obligat să își facă calcule electorale pentru funcțiile importante ale unor orașe. Dar, pe trendul pe care merge PSD în momentul de față, trend pe care domnul Dragnea insistă să îl țină, îi spun că nu are nicio șansă”, a declarat Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica.

 

 „Este cea mai bună glumă a anului”

 Contracandidaților li se pare o glumă bună faptul că PSD intenționează să îl scoată pe Maricel Popa în cursa pentru obținerea funcției de primar al municipiul Iași.

„La Iași , în 2020, PSD, Chirica și toți cei care au prăduit Primaria Iași timp de 30 de ani vor fi istorie. Se va termina această rețetă de transfer a puterii în interiorul clanurilor PSD. Imaginați-va că până și Simirad a sfârșit în cele din urmă ca un biet consilier al unui primar PSD-ist, asta arătând că niciodată aici nu am avut decât primari din noua gardă a PCR. Glumă mai bună decât Marcel Popa candidat la primărie în 2020 nu am auzit anul acesta. Dar, cumva, este în linia politicii PSD, să defileze cu cei mai slabi și incompetenți. E suficient să vedem cine este premier și atunci înțelegem și ce caută domnul Popa în postura de candidat la primărie. Acum este clar pentru toată lumea că o astfel de soluție arată tocmai lipsa de soluții a PSD la Iași. Pot spune că pentru mine, sincer, este cu atât mai simplu cu un astfel de contracandidat. Sondajele recente arata în sfârșit o normalitate, anume că atât PSD ca partid, primarul PSD Chirica și șeful PSD Iași, Marcel Popa s-au prăbușit în sondaje, diferențele față de anii 2016-2017 fiind și de 25 de procente în cazul primelor două repere de mai sus, iar pentru Marcel Popa nefiind nicio modificare, domnia sa fiind prost cotat în toate sondajele ce le-am văzut de 4 ani încoace. Ieșenii au văzut că primarii liberali au făcut în orașele ce le conduc lucruri mari, calitatea vieții locuitorilor a crescut acolo și nu mai cred în propaganda asta zilnică. Iar ideea unei alianțe anti Chirica și anti PSD a început să prindă contur la Iași, ceea ce îi sperie enorm atât pe primar cât și pe șeful CJ Iași”, a declarat Marius Bodea, președinte Organizaţia Municipală PNL Iași.

Președintele interimar PSD, Maricel Popa nu a dorit să facă niciun fel de comentariu.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments