Picior de miel confiat, cu condimente

0
239

O reteta pe care v-o propun s-o faceti de Paște.
Carnea de miel este ‘confiata’ cand este gatita timp indelungat la temperatura scazuta in cocota. Rezultatul este minunat si carnea se topeste in gura.

 

INGREDIENTE

  • 6 picioare de miel (souris)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 30 gr de ghimbir proaspat
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 6 morcovi potriviti
  • 1/2 ardel rosu
  • 1/2 ardel galben
  • 1 baton de scortisoara
  • 600 ml de apa fiarta + 1 Kub de pui sau de legume
  • 2 linguri bune de miere
  • 5 cl de vin alb
  • sare, piper
  • 1 lingura buna de bulion concentrat de rosii

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Picior de miel confiat, cu condimente:

Curatati si spalati legumele.

Tocati marunt usturoiul si ghimbirul, taiati ardeii in lamele.

Incalziti cuptorul la 110°C. Sarati si piperati carnea.

Intr-o cocota pentru cuptor colorati picioarele de miel 3 cate 3 in uleiul cald.

Puneti-i toti 6 in cocota cu ceapa taiata in 4, cu morcovii intregi, cu usturoiul si ghimbirul si cu ardeii. Adaugati cimbrul uscat, foaia de dafin si scortisoara.

Diluati mierea si kub-ul in apa fiarta.

Varsati deasupra apa si vinul.

Acoperiti si dati la cuptor timp de 4 ore.

Dupa 2 ore intoarceti carnea.

Dupa 4 ore scoateti carnea intr-un plat si acoperiti-o cu o foaie de aluminiu.

Filtrati si degresati bine sosul (puneti 2 prosoape de hartie in strecuratoare). Reduceti sosul de 1/3 la foc iute.

Puneti bulionul de rosii, amestecati si verificati de sare si piper.

Serviti carnea cu un pic de sos deaupra (puneti restul de sos la dispozitie). I-am acompaniat cu cartofi la cuptor  si cu fasole boabe gatite cu morcovi.

Serviti cu pofta !

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments