O reteta pe care v-o propun s-o faceti de Paște.
Carnea de miel este ‘confiata’ cand este gatita timp indelungat la temperatura scazuta in cocota. Rezultatul este minunat si carnea se topeste in gura.
INGREDIENTE
- 6 picioare de miel (souris)
- 3 linguri ulei de masline
- 2 cepe
- 2 catei de usturoi
- 30 gr de ghimbir proaspat
- cimbru uscat
- 1 foaie de dafin
- 6 morcovi potriviti
- 1/2 ardel rosu
- 1/2 ardel galben
- 1 baton de scortisoara
- 600 ml de apa fiarta + 1 Kub de pui sau de legume
- 2 linguri bune de miere
- 5 cl de vin alb
- sare, piper
- 1 lingura buna de bulion concentrat de rosii
MOD DE PREPARARE RETETA Picior de miel confiat, cu condimente:
Curatati si spalati legumele.
Tocati marunt usturoiul si ghimbirul, taiati ardeii in lamele.
Incalziti cuptorul la 110°C. Sarati si piperati carnea.
Intr-o cocota pentru cuptor colorati picioarele de miel 3 cate 3 in uleiul cald.
Puneti-i toti 6 in cocota cu ceapa taiata in 4, cu morcovii intregi, cu usturoiul si ghimbirul si cu ardeii. Adaugati cimbrul uscat, foaia de dafin si scortisoara.
Diluati mierea si kub-ul in apa fiarta.
Varsati deasupra apa si vinul.
Acoperiti si dati la cuptor timp de 4 ore.
Dupa 2 ore intoarceti carnea.
Dupa 4 ore scoateti carnea intr-un plat si acoperiti-o cu o foaie de aluminiu.
Filtrati si degresati bine sosul (puneti 2 prosoape de hartie in strecuratoare). Reduceti sosul de 1/3 la foc iute.
Puneti bulionul de rosii, amestecati si verificati de sare si piper.
Serviti carnea cu un pic de sos deaupra (puneti restul de sos la dispozitie). I-am acompaniat cu cartofi la cuptor si cu fasole boabe gatite cu morcovi.
Serviti cu pofta !