Vă prezentăm o rețetă de tiramisu de casă delicios. Acesta este la fel de delicios precum prăjitura clasică, chiar dacă se prepară fără ouă și alcool. Este o rețetă foarte simplă, iar rezultatul este absolut uimitor. Obțineți un desert fin, aromat și delicios, ce se topește în gură. Bucurați-i pe cei dragi cu un desert deosebit, ce va rămâne pentru mult timp în memoria tuturor.
Ingrediente
-22-24 de biscuiți savoiardi
-500 ml de frișcă 33% (rece)
-400 g cremă de brânză
-100 g de zahăr
-1 lime
-2 linguri de cacao pudră
-200 ml de cafea naturală proaspătă (dulce)
Mod de preparare
1. Bateți frișca rece cu zahărul, până obțineți o spumă cu vârfuri stabile. Dacă preferați deserturi mai dulci, puteți folosi mai mult zahăr.
2. Dați coaja de lime prin răzătoarea mică și adăugați-o la frișcă. Aceasta oferă un gust deosebit cremei.
3. Amestecați crema de brânză cu frișca, fără a depune prea mult efort, folosind o spatulă. Obțineți o cremă omogenă.
4. Fierbeți cafeaua. Cel mai bine e să folosiți cafea naturală. Adăugați zahăr și amestecați. Cafeaua trebuie să fie dulce. Lăsați să se răcească.
5. Înmuiați fiecare biscuit în cafea și aranjați-l în formă.
6. Acoperiți biscuiții cu o jumătate din cantitatea cremei.
7. Aranjați încă un strat de biscuiți înmuiați în cafea și acoperiți-i cu cremă. Nivelați crema folosind o spatulă.
8. Umpleți un sac pentru patiserie cu crema rămasă și decorați prăjitura după gust.
9. Presărați pudra de cacao folosind o sită și dați desertul la frigider pentru 2-3 ore.
Notă: La dorință, puteți înlocui zahărul cu pudra de zahăr. Astfel, crema de frișcă se va amesteca mai ușor și veți obține o spumă perfectă în mai puțin timp.