Exit-poll : PSD și PNL la egalitate cu 25,8%, Alianța USR PLUS cu 23,9%, ALDE sub pragul de 5%. PSD pierde 20 de puncte față de parlamentare, USR PLUS câștigă masiv fără să aibă structuri locale

VOTUL DIN DIASPORA VA STABILI CE PARTID VA CASTIGA ACESTE ALEGERI EUROPARLAMENTARE

0
194

Exit-poll CURS Avangarde dă PSD și PNL la egalitate cu câte 25,8%, Alianța USR PLUS cu 23,9%ALDE sub pragul de 5%. PSD pierde 20 de puncte față de parlamentare, USR PLUS câștigă masiv fără să aibă structuri locale

Exit-poll-ul realizat de CURS și Avangarde, care estimează datele valabile pentru ora 19.30 și nu ia în calcul votul din diaspora, dă la egalitate PSD și PNL la egalitate cu 25,8%, iar pentru Alianța USR PLUS estimează un scor de 23,9%.

Exit-poll-ul dă ALDE la 4,9%, sub prag.
Pro România, partidul lui Victor Ponta, e cotat la 5,7%
UDMR e cotat la 5,4%
PMP e cotat la 5,2%
Alte partide – 3,3%

Reamintim că în 2016, la alegerile parlamentare, PSD a câștigat 45,5%, ceea ce înseamnă că PSD a pierdut în doi ani și jumătate aproape 20 de puncte procentuale.

În schimb, e de remarcat ascensiunea Alianței USR PLUS, care a obținut un scor major (fără a pune la socoteală ultima oră de vot și votul din Diaspora) fără să aibă structuri locale.

Primele rezultate alegeri europarlamentare 2019 oficiale provizorii vor fi anunţate, cel mai probabil, după miezul nopţii, după ce începe numărarea voturilor.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments