Pe 2 mai, Iașul preia mandatul de Capitală a Tineretului din România

0
208
Capitala Tineretului din România

Miercuri, 24 aprilie, primarul Mihai Chirica a prezentat consilierilor locali programul de manifestări care marchează lansarea programului „Iași – Capitala Tineretului din România 2019 – 2020” (ICTR). Programul va începe pe 2 mai 2019 şi se va termina pe 1 mai 2020. Misiunea Programului ICTR 2019 – 2020 este de a mobiliza tinerii, organizațiile neguvernamentale de tineret şi instituţiile publice şi private în vederea implicării active pentru dezvoltarea armonioasă a Municipiului Iaşi ca un spaţiu modern, atractiv, cu accent pe identitate şi apartenenţă prin proiecte sustenabile, consum raţional de resurse şi politici publice integrate în conformitate cu nevoile tinerilor.

Primarul Mihai Chirica a asigurat organizațiile de tineret implicate în derularea programului de susținerea administrației publice locale din punct de vedere al finanțării evenimentelor propuse în proiect, dar nu numai.

„Nu vreau ca acest proiect să fie un motiv de discordie între organizațiile de tineret din municipiul și județul Iași. Dimpotrivă, ne dorim să fie un program care să fie un adevărat liant pentru voi, tinerii, transformându-vă într-o forță reală atât la nivel local, cât și la nivel național. Banii propuși pentru a fi utilizați în cadrul proiectului vor fi atent monitorizați de municipalitatea ieșeană, prin serviciile de specialitate. Nu vom avea «parti-pris» cu nicio ligă sau organizație de tineret, tocmai pentru a arăta echilibrul și unitatea acestora față de statutul Iașului de Capitală a Tineretului. Vreau să vă bazați pe cuvântul pe care l-am dat în privința proiectelor care vor fi susținute financiar, așa cum s-a promis în fața juriului, care a dat orașului nostru această distincție extrem de importantă”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Programul zilei de 2 mai

Ora 12.00  – Conferinţă de presă – Sala Mare a Primăriei Municipiului Iași: Semnarea acordului de colaborare între MUNICIPIUL IAŞI şi GUVERNANŢA „CAPITALELOR TINERETULUI DIN ROMÂNIA”.

Ora 13.30 – Inaugurarea „TRAMVAIULUI TINERILOR”, proiect realizat de Asociația TRAMCLUB Iași.

Ora 14.15 – Inaugurarea TOTEMULUI „rISeUP” – IAŞI – CAPITALA TINERETULUI DIN ROMÂNIA” pe pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Evenimentul are o semnificație specială, întrucât totemul este inaugurat de Ziua Națională a Tineretului.

Ziua de 2 mai se va încheia la ora 16.30, când în Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași va avea loc un eveniment festiv la care vor participa reprezentanți ai municipalității ieșene, ai Guvernanței „Capitatelor Tineretului din România”, precum și ai echipei „rISeUP” – IAŞI – CAPITALA TINERETULUI DIN ROMÂNIA”.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentRăzvan Ciobanu era drogat în momentul producerii accidentului, arată primele rezultate ale autopsiei. Ce i-a cauzat moartea designerului
Articolul următorStrăzi închise în weekend și dedicate copiilor
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments