PNL cere Guvernului să demisioneze; în caz contrar, va depune moțiune de cenzură până la finele sesiunii parlamentare

0
126

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că liberalii vor depune moțiune de cenzură până la finele acestei sesiuni parlamentare, adică până la sfârșitul lunii viitoare, în cazul în care guvernul Dăncilă nu demisionează. Orban a dat garanții electoratului PNL că actuala conducere va lupta în continuare împotriva ”pesedismului”, deoarece dispariția din politică a lui Liviu Dragnea înseamnă că ”doar un cap al balaurului a fost retezat”.

Ludovic Orban a spus că electoratul a transmis duminică mai multe mesaje de care PNL trebuie să țină seama. ”Scăpați-ne de ei a fost unul dintre cele mai importante mesaje primite în campanie. De aceea PNL va face toate demersurile constituționale pentru a pune punct guvernării acesteia. Repetăm solicitarea către Viorica Dăncilă: Dați-vă demisia, românii nu vă mai vor! Dacă Guvernul nu-și dă demisia, PNL va depune moțiune de cenzură până la sfârșitul sesiunii parlamentare”, a anunțat președintele PNL.

Orban a afirmat că liberalii trebuie să continue lupta cu social-democrații și după ieșirea lui Liviu Dragnea din prim-planul politicii deoarece PSD este o amenințare pentru valorile euroatlantice pentru care militează PNL. ”Chiar dacă Dragnea nu mai este liderul PSD, PNL continuă lupta pe toate fronturile cu PSD și cu felul de a face politică al PSD, cu pesedismul.

Nu a fost retezat decât un cap al balaurului, PSD este în continuare un pericol pentru destinul euroatlantic al României”, susține liderul liberalilor. Printre alte semnificații ale votului de duminică, Orban a invocat și faptul că românii vor să fie conduși de forțe politice proeuropene. ”Românii vor în Europa, vor ca la putere să fie partide politice care slujesc valorile, principiile și regulile care stau la baza funcționării Uniunii Europene”, a conchis președintele PNL.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments