Andrei Luţă, micul cavaler

Are 34 de ani și un metru și 37 de centimetri. Nu se consideră a fi pitic și nici nu lasă pe nimeni să îi pună o astfel de amprentă. Din contră, înălțimea de 137 de centimetrii l-a dus pe Andrei Luță pe culmile succesului. Tânărul nu a avut nevoie de o funcție publică pentru a se face cunoscut, ci pur și simplu felul în care arată și pofta de viață l-au făcut să fie recunoscut de toată lumea în oraș.

0
1408

În ciuda faptului că este mic de statură, Andrei Luță este un exemplu demn de urmat. Nu și-a plâns de milă niciodată, ci din contră, a arătat tuturor că se poate. Tânărul are două job-uri, iar în timpul liber este pasionat de gătit. Tot timpul este înconjurat de prieteni, iar voia bună și zâmbetul nu îi lipsesc niciodată. O poveste de viață impresionantă a unui tânăr care nu s-a lăsat doborât de soartă.

 

“Înălțimea nu contează”

Chiar dacă a fost condamnat să își trăiască viața doar cu o înălțime de 137 de centimetri, Andrei Luță a găsit soluțiile pentru a se simți un om perfect normal. Până la șapte ani și-a tot pus tot felul de întrebări, ținând cont că sora sa geamănă are 165 de centimetri. Nu a căutat prea mult răspunsuri ci a preferat să se bucure de viață.

„Nu am avut parte de situații în care să mă simt prost din cauza înălțimii mele, ba din contră, am fost tot timpul în centrul atenției. În plus, am încercat tot timpul să mă conformez situațiilor și să găsesc soluții atunci când înălțimea nu m-a ajutat. Faptul că sunt mic de statură nu m-a afectat. Nu am considerat acest lucru un dezavantaj, eu de fiecare dată m-am integrat foarte ușor în diferite grupuri, am fost protejat și ajutat mereu de prietenii mei din copilărie. Eu când am realizat că sunt diferit tot o întrebam pe mama dacă sigur am o soră geamănă și asta pentru îmi era greu să concep că putem fi chiar atât de diferiți și ea nu este ca mine. Nu mi s-a spus niciodată piticu și asta pentru că prietenii mei m-au respectat și m-au protejat de cei străini înțelegându-mi situația. Înălțimea nu contează, asta este părerea mea. Pentru mine, din contră, am considerat că înălțimea mea a fost un avantaj pentru mine și asta pentru că mereu am fost în centrul atenției și m-am simțit privilegiat”, ne-a povestit Andrei Luță.

 

Economist, actor și entertainer dancer

Ambițios și convins că viața este frumoasă, doar trebuie să știi să te bucuri de ea, Andrei Luță a muncit în toți acești ani pentru a-și îndeplini visele. Bucuria cea mai mare a fost atunci când a intrat la facultate, dar și ziua în care a primit un job de la Gigi Fedeleș, managerul restaurantului Castelul Medieval. Iar acum Andrei spune cu mâna pe inimă că se simte cel mai norocos om de pe pământ.

„În prezent lucrez în două domenii, iar asta mă face un om împlinit și responsabil. În cursul săptămânii lucrez ca economist la SC Termoservice SA, iar în weekend mă găsiți la restaurantul Castelul Medieval pe partea de distracție. La Cavalerul Medieval lucrez din anul 2008, de când s-a deschis restaurantul. Pur și simplu ei m-au contactat și acum îmi aduc aminte că nu mi-au spus la telefon despre ce este vorba. Când am ajuns la restaurant l-am cunoscut pe domnul Gigi Fedeleș, managerul care știa că eu am terminat facultatea și atunci mi-a explicat despre ce este vorba și normal că am acceptat. Practic la restaurant îmbin utilul cu plăcutul. Eu sunt cel care face primirea invitațiilor, momentul tortului și mă simt liber ca și cum aș fi un invitat. În 2013 am considerat că trebuie să îmi pun în aplicare și studiile pe care le am la Facultatea de Economie. Chiar dacă îmi place foarte mult ceea ce fac la Cavalerul Medieval și am foarte multe evenimente consider că trebuie să am și un job în domeniul meu”, a mai spus Andrei Luță.

Și asta nu e tot. Andrei Luță este pasionat și de gătit. Tânărul și-a luat inima în dinți, iar cu susținerea managerului Gigi Fedeleș a participat la o emisiune de gătit la nivel național.

 

Înălțimea l-a scăpat de armată

Pe Andrei Luță înălțimea l-a salvat din multe situații. Una dintre ele a fost atunci când toți tinerii fugeau de armată.

„Când am fost chemat pentru a fi recrutat în armată, chiar nu îmi doream să fac armata și nu a trebuit să caut nicio scuză, înălțimea m-a salvat. M-am prezentat și știam că nu o să fiu acceptat și atunci făceau glume și spuneam hai că avem un loc la aruncat grenade”, a povestit Andrei Luță.

 

„Eu tratez viața cu veselie, spontaneitate şi ușurință”

Cât despre haine, Andrei se îmbracă tot timpul la modă, cu stil. Ca și constituție, de la mijloc în sus tânărul este perfect normal și poartă mărimea s, este nevoit doar să își scurteze pantalonii. Chiar dacă lumea se uită mai insistent la el, Andrei Luță le zâmbește tot timpul și chiar îi salută. Tânărul se consideră o persoană sufletistă, cu imaginație, stil, care se poate adapta foarte ușor oricărei situații.

Pe viitor Andrei Luță își dorește să își întemeieze o familie și să își construiască o pensiune.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentTighina – cetatea lui Ștefan cel Mare de la Nistru și oraș românesc, ajunsă azi fortăreață a defunctului URSS
Articolul următorSpaima hoților: poliţistul Laurenţiu Ţîmpău este campion la atletism
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments