Pro România nu va semna moţiunea de cenzură însă va vota în favoarea ei. Ponta cere mandat de la partid să nu încheie niciun fel de alianţă cu PSD şi PNL

0
180
Victor Ponta

Pro România nu va semna textul moţiunii de cenzură, au precizat pentru Libertatea surse din partid. În schimb, formaţiunea va vota în favoarea moţiunii, Ponta cerându-le tuturor parlamentarilor formaţiunii să fie prezenţi, în şedinţa de vot, pentru a nu se interpreta că au făcut blat cu PSD-ul. Liderul Victor Ponta a confirmat, după şedinţa conducerii partidului, că toţi parlamentarii acestui partid vor vota moţiunea. Victor Ponta le-a cerut colegilor, în şedinţa conducerii partidului, să îi ofere mandat pentru a refuza orice alianţă cu PSD şi PNL, „două partide vechi care nu se reformează”. Pro România îşi propune câteva obiective în Parlament: eliminarea Ordonanţei 114, legea electorală, reforma în Ministerul de Interne, construcţia a celor trei spitale regionale şi trei autostrăzi, legea finanţării partidelor, care să taie cel puţin 85% din subvenţia primită de la stat. Ponta le-a spus celor din Pro România că partidul trebuie să nu semneze moţiunea de cenzură a Opoziţiei, dar că o va vota. De altfel, el a precizat că ar fi trebuit să plece din ţară, spre finalul sesiunii parlamentare, însă îşi va amâna planurile, pentru a fi prezent la moţiune.

Ponta: Preşedintele nu va nominaliza niciun premer de la PSD sau care a plecat din PSD. Propunerea Pro România – Sorin Cîmpeanu Pro România va avea propriul caniddat de premier, în cazul unui succes al moţiunii de cenzură, în persoana lui Sorin Cîmpean. Ponta le-a spus colegilor, totuşi, că preşedintele Klaus Iohannis nu va nominaliza niciun premier de la PSD sau care a fost în PSD. Nominalizarea lui Cîmpeanu este, potrivit lui Ponta, firească ţinând cont că acesta nu a fost niciodată membru PSD şi a fost deja propus o dată premier, de către preşedintele României.

În Parlament, Ponta îşi propune să ajungă al treilea mare grup parlamentar şi a anunţat că speră ca în perioada următoare mai mulţi parlamentari PSD să vină la Pro România. Pro România va semna pactul politic al preşedintelui Klaus Iohannis, au mai decis cei din conducerea partidului.

Corina Creţu, propunerea Pro România pentru comisar european. Partidul oscilează între afilierea la S&D şi noul ALDE, în PE Pro România o va propune pe Corina Creţu pentru un nou mandat de comisar european. Aceasta a anunţat că pe 1 iulie va demisiona din funcţia de comisar european şi îşi va prelua mandatul de europarlamentar. „Are cele mai mari şanse să ajungă vicepreşedinte al Comisiei Europene şi comisar european”, a mai spus Ponta.

În Parlamentul European, Pro România înclină între grupul S&D, socialist sau noul ALDE din care vor face parte din partidul lui Macron şi Alianţa 2020 USr-PLUS. Negocierile vor continua, iar Victor Ponta va avea, săptămâna viitoare, discuţii cu partidul lui Macron, En Marche, la Paris, în privinţa unei posibile afilieri la noul grup politic. Ponta a recunoscut că în mod normal se duceau la socialiştii europeni, însă Pro România are o problemă cu lista PSD de europarlmentari, despre care a spus că este „lista lui Dragnea”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments