Spaima hoților: poliţistul Laurenţiu Ţîmpău este campion la atletism

Laurenţiu Ţîmpău este de şapte luni poliţist la Secţia 9 şi de mai bine de 14 ani practică sportul de performanţă. De-a lungul timpului, tânărul a obţinut premii importante la competiţiile naţionale şi internaţionale de atletism însă a decis să îi îndeplinească un vis mamei sale şi s-a înscris la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina.

0
416

Laurenţiu are 21 de ani şi este din Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava. Până anul trecut, tânărul a participat la mai multe competiţii naţionale şi internaţionale. Pasiunea sa pentru sport a pornit încă de la o vârstă fragedă şi a însemnat multă pregătire şi dăruire.

„Am început să practic atletismul de la vârsta de trei ani. Îmi amintesc că prima competiţie la care am participat a fost o etapă judeţeană la vârsta de opt ani, în Suceava, la o competiţie de sală, la 800 de metri unde am participat cu concurenţi care erau cu patru ani mai mare decât mine”, a spus Laurenţiu.

Prima competiţie a fost un real succes, motiv pentru care antrenorul său a decis să îl pregătească pentru competiţii importante. Pe parcursul celor 14 ani de activitate, Laurenţiu a obţinut rezultate foarte bune.

„După această etapă, a început pregătirea pentru 1.500 şi 1.800 de metri pe pistă. La categoria performanţe sunt de trei ori vicecampion naţional al României la 800 de metri, de două ori medaliat la locul III la 1.500 de metri, Campion naţional de cross şi mai apoi, am obţinut locul III la Balcaniada de cross din Turcia. Am fost în 2014 selecţionat pentru titlul de Cel mai bun atlet al anului la proba de 1.500 de metri şi am mai participat la diferite competiţii naţionale şi internaţionale”, a spus poliţistul.

 

Atletismul, un sport care implică sacrificii

Ca orice sportiv de performanţă, Laurenţiu ne-a spus că a avut parte de o copilărie aparte, în care s-a dedicat întru totul atletismului.

„Pregătirea este una dificilă. Tot timpul au fost sacrificii. Ca şi copil, nu pot spune că m-am putut bucura din plin de libertate. Adică ceilalţi de vârsta mea erau pe afară, se jucau, eu nu prea puteam să fac toate astea. Odihna era foarte importantă, alimentaţia era una strictă şi evitam să mănânc dulciuri. Tot timpul aveam grijă maximă şi la accidentări. Nu prea jucam fotbal pentru că nu-mi permiteam să ma accidentez pentru că îmi ratam şansa de a participa la competiţii”, a mărturisit tânărul.

În prezent, Laurenţiu este poliţist la Secţia rurală din Hârlău şi spune că acest lucru i se datorează în mare parte mamei sale.

„Mereu am luat în calcul faptul că orice s-ar putea întâmpla şi eu să nu mai pot practica atletismul. Am ales să îmbrac uniforma dintr-o dorinţă a mamei care a fost şi ea sportivă de performanţă. Ea m-a încurajat cât am practicat atletismul şi a fost o dorinţă a ei să mă fac poliţist. Sunt foarte mulţumit de alegerea făcută”, a mai spus poliţistul.

Chiar mai mult decât atât, Laurenţiu ne-a mărturisit că sportul l-a învăţat să fie extrem de disciplinat.

„Stricteţea este aceeaşi. Nu s-a schimbat absolut nimic din toată perioada. Acum am intrat în sistem şi sunt suficient de disciplinat, spun eu şi cred că am înţeles unele lucruri mai repede decât ceilalţi colegi ai mei”, explică Laurenţiu.

 

Medalii şi după ce a devenit poliţist

Laurenţiu a continuat să aibă rezultate foarte bune şi la competiţiile desfăşurate de către Ministerul Afacerilor Interne. Astfel, în perioada 18 iunie – 21 iunie, la Pitești, s-a desfășurat Campionatul de Atletism şi Cros al Ministerul Afacerilor Interne, ediția 2019.  Acest campionat  a fost organizat de Centrul Cultural al M.A.I., iar la competiție au participat peste 200 de lucrători din cadrul tututor structurilor Ministerului Afacerilor Interne. La probele de atletism și cros au participat 4 sportivi din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, toți obținând locuri fruntașe. Unul dintre ei este Laurenţiu care a obţinut locul I, la proba de 1.500 de metri. De asemenea, acesta a câștigat locul al II-lea la crosul de 6.000 de metri.

„Însemnă o rampă de lansare pentru că în cadrul Ministerul Afacerilor Interne sunt şi competiţii internaţionale şi acum, la această competiţie, ar fi fost şi selecţia pentru Campionatul Mondial care se va ţine în China, în această toamnă. Pe viitor, voi participa la toate competiţiile care vor avea loc pe plan naţional şi internaţional, şi să vin cu medalii”, ne-a spus agentul de poliţie.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAndrei Luţă, micul cavaler
Articolul următorLa ora adevărului
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments