Admiteri la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor Iași

0
164

În perioada 15-20 iulie au loc admiterile la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, Iași. Având în anul precedent un număr considerabil de 2000 de candidați admiși la cele 39 de programe oferite, facultatea rămâne în continuare una din cele mai bune din România, în domeniul economic.

FEAA reprezintă an de an o alegere foarte stabilă din punct de vederea a conținutului calitativ promovat de programele de licență, master și doctorat oferite de către aceasta, dovada fiind prin numărul de absolvenții de clasele a XII-a în creștere, ba chiar și a studenților ce urmăresc a continua ciclul de învățământ superior în scopul formării profesionale. Anul 2018 a adus un total de 1300 de noi studenți ai universității, toți aceștia fiind din cadrul aceleiași facultăți.

Sesiunea aceasta de admiteri va fi una specială pentru 5 norocoși ce se vor înscrie totodată și în concursul organizat de asociația „Liga Studenților Economiști” Iași. Candidații au șansa ca în urma interacțiunii lor cu membrii Ligii să li se ofere o broșură reprezentativă a asociației, iar scanând codul QR de pe aceasta, intră în tombola ce constă în 5 ghiozdane ce conțin toate materialele de care vor avea nevoie în primul an de studii.

În continuare, cei ce doresc să aplice pot să depună dosarul în format fizic, dar există și alternativa folosirii platformei online, completând fișa de înscriere împreună cu toate actele necesare și achitând taxa de înscriere în valoare de 250 de lei la orice sucursală BRD, contul facultății fiind disponibil pe site-ul acestora.

Criteriul de admitere este compus din nota de la bacalaureat, însă cei ce doresc să aplice la o specializare în linba engleză trebuie să susțină un test grilă de verificare a cunoştinţelor. Criteriul de departajare al persoanelor ce au obținut aceleași notă la examenul de la final de liceu este media obținută în cei 4 ani, iar apoi de rezultatul luat la proba scrisă de Limba și Literatura Română.

În ceea ce privește admiterea românilor din afara granițelor, aceștia necesită să prezinte în conținutul dosarului pașaportul în original și copie simplă, valabil cel puțin 6 luni, și o declarație pe proprie răspundere, pe baza voinței liber exprimate, de asumare a identității culturale române.

 

 

Dacă opțiunea online nu prezintă o alegere pe placul candidaților, vor fi prezenți membrii din cadrul organizației studențești, „Liga Studenților Economiști”, pregătiți să răspundă la orice nelămurire care aceștia ar putea să o aibe.

După finalizarea concursului de dosare, selecția se va desfășura în perioada 21-23 iulie, urmând ca în acelaș interval să fie făcute publice rezultatele.

 

***

Pentru mai multe detalii:

 

Iulian-Dumitru SPÎNU

Coordonator al departamentului de Relații Publice LSE

[email protected]

0747 074 127

Iustin Gheorghe JALABOI

Președinte LSE

[email protected]

0728 857 317

***

 

Asociația Liga Studenților Economiști (LSE) reprezintă o organizație non-guvernamentală, apolitică și nonprofit, care are drept misiune susținerea și promovarea intereselor socio-profesionale ale studenților din cadrul Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor. Aceasta beneficiază de recunoaștere din partea Universității „Alexandru Ioan Cuza” Iași, asumându-și un rol important în procesul de modernizare a învățământului superior, urmărind îmbunătățirea cadrului de desfășurare al activităților didactice.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments