Simona Halep, declarații la Salonul Oficial de la Otopeni. „E un succes enorm, dar nu a fost atât de ușor pe cât a părut”

Simona Halep a ajuns luni în România, în jurul orei 17.15, fiind primită la Salonul Oficial al Aeroportului Internaţional Henri Coandă, unde accesul fanilor este restricționat.

0
138

Simona Halep a făcut declarații la Salonul Oficial de la Otopeni. „E un succes enorm, dar nu a fost atât de ușor pe cât a părut”

Principalele declarații ale Simonei Halep:

E o primire deosebită și călduroasă. Nu vreu să mă repet, dar vreau să mulțumesc familiei mele, care m-a sprijint de când joc tenis, antrenorilor mei care mi-au pus racheta în mână de la vârsta de 4 ani și jumătate, Federației Române de Tenis, dar și tuturor oamenilor care m-au susținut și care sunt mereu alături de mine.

Sunt persoane speciale în viața mea, în ultimii ani, care m-au ajutat foarte mult să cred în mine că pot să câștig astfel de trofee. O să încep cu doamna Virginia Ruzici, pentru că acum 10 ani a fost alături de mine și a considerat că o să ajung foarte sus. Darren Cahill, care în ultimii patru ani m-a învățat să cred în mine și să câștig pe cele mai mari arene ale lumii în tenis, domnului Țiriac îi mulțumesc foarte mult pentru tot sprijinul și pentru toate sfaturile pe care mi le-a dat, fiind dure, au fost bune și m-au făcut să cred 100% că sunt capabilă să o înving și pe Serena, chiar și într-o finală de Grand Slam.

Vă mulțumesc foarte mult pentru primirea făcută. După cum știți, mă întorc mereu cu drag în România.

Am primit sfaturi de la Darren Cahill, dar prietenești, pentru că antrenorul meu este Daniel Dobre. Darren a fost alături de noi și este în continuare.

Serena este cea mai bună jucătoare a lumii și cred că ocupă locul întâi la orice.

Gheorghe Hagi a fost un model pentru mine, încă de când eram copil, m-a făcut să cred că se poate, chiar dacă sunt sporturi diferite, dar nu am avut neapărat o legătură directă cu el.

Am dormit foarte bine înaintea finalei, însă pe iarbă a fost mai greu, mai ales împotriva Serenei, dar mi-am jucat șansa.

Este greu să putem să credem, copii fiind, că vom câștiga un astfel de turneu mai ales că nu avem terenuri de iarbă în România. Copilașii și noua generație trebuie să lupte și să nu cedeze. Am fost clară pe tactica stablită înainte de meci. Nu m-am gândit la scor, ci am crezut în șansa mea. Am stat concentrată pe tactica mea și a fost foarte bine.

Ne antrenăm zi de zi, petrecem foarte mult pe teren, în sala de fitness și de aceea suntem capabile să alergăm atât de bine

E un succes enorm, dar nu a fost atât de ușor, pe cât a părut. Încărcătura emoțională a fost mare, dar am fost destul de lucidă. Consider că a fost meciul perfect, într-o zi perfectă. Nu m-am gandit deloc la scor, ci doar la ceea ce am de făcut și la șansa mea să câștig

Am primit mesaj, acum la aterizare în legătură cu decorația domnului Iohannis și sunt onorată. Îi mulțumesc domnului Iohannis, sunt fericită și abia aștept să primesc distincția. (Simona Halep va primi Ordinul Național „Steaua României” de la președintele Klaus Iohannis – n.r.).

Simona Halep va primi și ordinul „Crucea Patriarhală” pentru mireni, cea mai înaltă distincţie a Patriarhiei Române, dar a precizat că nu știe mai multe detalii despre această distincție, promițând că se va interesa.

De fiecare dată când joc, am senzația că publicul e alături de mine, mereu mi-a arătat susținere necondiționată.

Nu am avut emoții la aterizare, pentru că știam că mă așteptați aici. Voi sta câteva zile și apoi o voi lua de la capăt. Fiecare obiectiv este improtant și-mi doresc maximul.

Vreau medalie olimpică, îmi doresc aur, dar nu e ușor. Am să joc în toate probele, ca să am șanse la orice fel de medalie.

Prezent la Aeroportul Otopeni, președintele Comitetului Olimpic Român (COR), Mihai Covaliu, a confirmat că Simona Halep va fi port-drapelul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

La finalul meciului m-am uitat în sus și am fost foarte bucuroasă de ceea ce s-a întamplat, apoi – instinctual – spre loja unde erau familia mea și antrenorul meu.

Serena Williams, dupa finală: „Meriți, pentru că ai jucat bine”

A fost un moment unic să joc în fața familiei regale și chiar am fost impresionată.

Simona Halep a câştigat turneul de la Wimbledon, al doilea Grand Slam din carieră, după ce a învins-o, sâmbătă, în finală, 6-2, 6-2, pe Serena Williams, după numai 55 de minute de joc.

După acest succes, Halep a intrat în rândul membrilor de onoare al All England Lawn Tennis and Croquet Club, unul dintre cele mai exclusiviste cluburi din lume.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂlibertatea.ro
Articolul precedentDăncilă, reacţie dură la acuzaţiile lui Carmen Dan: „Interesul personal pentru unii este mai mare decât interesul politic!”
Articolul următorAnamaria Prodan si Reghe au divortat in secret?! Adevarul despre pumnul dat lui Dan Alexa a iesit la iveala
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments