Florin Morariu, ”eroul cu făcăleț” care i-a pus pe fugă pe asasini la Londra, ia în calcul să plece definitiv din România!

0
2021

Anglia, România și mediul online îl recunosc după poreclă: ”Eroul cu făcăleț”. Suna amuzant la prima vedere, însă ascunde o poveste thriller.

Florin Morariu, 32 de ani, a devenit cunoscut, fără voie, inițial, după ce alături de un coleg de breaslă i-a pus pe fugă pe trei asasini în masă, în zona London Bridge!

Erou cu decorație

În noaptea de 3 spre 4 iulie 2017, trei indivizi  – Khuram Butt, Rachid Redouane și Youssef Zaghba – au ucis opt oameni și au rănit alți 48. Înarmați cu cuțite, aceștia au început să atace trecătorii și oamenii aflați în localurile din Borough Market. Florin nu doar că a adăpostit peste 20 de persoane în brutăria în care lucra, dar a și pus pe fugă atacatorii. În primăvară, a fost primul român din istorie decorat cu ”Commendation for Bravery” din partea reginei Elisabeta a II-a, o distincție acordată civililor pentru acte de curaj. Ceremonia a avut loc la Turnul Londrei.

”M-am săturat de mangleală și de vorbe frumoase”

”Sunt în continuare un om simplu, nu un Robin Hood sau un cavaler într-o armură strălucitoare. Am făcut ceva din suflet, ce am simțit atunci pe moment”, ni se confesa ieșeanul direct de la Londra. Lunile au trecut, iar Florin trăiește o altă poveste, dacă nu dramatică, măcar sâcâitoare, că nu-și găsește locul și un serviciu cum vrea în țara natală. Brutarul s-a întors la Iași, însă a rămas cu promisiunile, detaliu ce nu-i dă pace.

”Man, m-am săturat de mangleală, de vorbe, de promisiuni deșarte. Îmi trebuie ceva palpabil, fiindcă sunt om, nu trăiesc din aprecieri în media sau mai știu eu unde. Eu mulțumesc tuturor, însă nu am ceva care să mă împlinească”, a dezvăluit ieșeanul. Momentan, nu are un serviciu bine stabilit, oficialitățile engleze și române i-au mulțumit prin tot felul de distincții, apoi a avut parte doar de vorbe și de promisiuni.

Tocmai de aceea nu este exclus ca din 2020 să părăsească România, poate definitiv! ”Mai încerc să-mi găsesc ceva aici, însă văd că mă lovesc de piedici, de zid, iar oamenii doar îmi spun cuvinte frumoase și atât. Nu acuz, nu dau cu făcălețul, îmi spun și eu opinia. O să văd ce va fi”, și-a încheiat Morariu confesiunea pentru Libertatea.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentLucrările la Baia Turcească se vor termina la finalul anului viitor
Articolul următorRomânia, sub cod galben de caniculă până marți. Nopți tropicale, în mai multe zone
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments