Ministerul Comunicațiilor vrea să introducă numărul de urgență 114. Care este diferența față de 112

0
36

Un proiect legislativ privind introducerea numărului de urgență 114 a fost pus în dezbatere, vineri, de către Ministerul Comunicațiilor.

Proiectul presupune ca apelarea acestui număr să presupună transmiterea automată a datelor de localizare a telefonului mobil de pe care se face apelarea. Numărul 114 urmează să funcționeze în paralel cu 112 și se dorește soluționarea mult mai rapidă a situaţiilor care necesită intervenţii de urgenţă.

Potrivit proiectului, implementarea acestui nou număr va permite asigurarea unui răspuns cât mai prompt la urgenţele cetăţenilor, prin îmbunătăţirea posibilităţilor de preluare şi gestionare a informaţiilor de localizare asociate apelurilor de urgenţă în vederea creşterii gradului de acurateţe şi de precizie a localizării apelanţilor aflaţi într-o situaţie de urgenţă şi, totodată, prin punerea la dispiziţia dispecerilor  sau autorităţilor a unui set mai larg şi mai precis de informaţii de localizare, în scopul unui răspuns cât mai eficient al autorităţilor la situaţii de urgenţă.

Proiectul va determina creşterea efieicienţei gestionării urgenţei prin furnizarea unor informaţii de localizare mult mai precise, aceste elemente generând o reducere semnificativă a timpului de gestionare a urgenţei, şi implicit, a timpului de răspuns la situaţii de urgenţă, se arată în nota de fundamentare.

În prezent, în țara noastră, pe lângă numărul unic de urgență 112 funcționează și numărul unic 113, dedicat persoanelor cu dizabilităţi de auz şi/sau vorbire. Aceștia pot trimite serviciilor de urgență un SMS cu privire la problemele pe care le au.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments