Excelența Sa, doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franţei în România, în vizită la Iași

Violența domestică și feminicidul afectează nu doar societatea românească, ci întreaga comunitate europeană. Ne confruntăm, din păcate, cu o incoerență legislativă în ceea ce privește protejarea femeii, dar și cu o inconsecvență în ceea ce privește aplicarea cu fermitatea a prevederilor legale atunci când trebuie să intervină un polițist într-o problemă de cuplu. Cred că va trebui să începem cu un pachet de modificări legislative care să fie completat ulterior și de legislația europeană.

0
264

La Iași avem un centru în care sunt preluate cazurile grave, adică victimele violențelor care au avut loc recent, și unde pot sta o perioadă mai lungă de timp. Am înființat comisia responsabilă de extragere a victimei din domiciliul conjugal și care poate aplica sancțiuni complementare de eliberare a domiciliului de agresor. Punem la dispoziție un program educativ dedicat copiilor pentru a diminua șocul despărțirii familiei. De asemenea, avem un număr de locuințe unde victimele pot fi realocate. Femeile trebuie să știe că pot fi ajutate. Din păcate, la ora actuală, autorităților le este adus la cunoștință doar un caz din 10.

 

Mulţumesc Excelenței Sale, doamna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franţei în România și Alteţei Sale Regale Principesa Maria a României pentru vizita de astăzi la Centrul Rezidenţial pentru Mame şi Copii în Dificultate – Fundaţia Hecuba, din Iaşi.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments