Rigatoni Pasta Bar, secretul pastelor la minut

Poate vă vine greu să credeți, dar rețeta pastelor a fost revoluționată de un tânăr din Republica Moldova care a pus la cale o afacere de succes în domeniul culinar. Cum timpul este cel mai prețios, cel mai scurt timp de pregătire a unei porții de paste a fost revoluționat. Astfel, în doar două minute și jumătate, puteți privi cum o porție de paste poate fi gata de savurat.

0
1165

„Cea mai nouă locație cu specific italian, cu paste proaspete, produse în bucătăria proprie, din făină din grâu dur și gălbenuș de ou din belșug, ingrediente naturale pentru gust intens și o aromă deosebită. Meniul nostru conține o gamă variată de paste, printre care și Tagliatelle cu suc natural de spanac. Perfecte în combinație cu sosuri cum ar fi Verdure, Pomodoro sau Quattro Formaggi. Poți alege sosul preferat și tipul de paste și ai o masă sățioasă și gustoasă”, ne garantează Vlad Cojocaru, administratorul Rigatoni Pasta Bar.

Pastele, pregătite în fața clientului

În doar două minute și jumătate, pregătirea pastelor este un adevărat show. Cu ajutorul tehnologiei puteți mânca cele mai proaspete paste și să încercați orice combinație de sosuri.

„Totul se pregătește în fața clientului. Mașina stă la vedere. Se toarnă maiaua în cuva care are un volum de cinci kilograme, în fața clientului, se toarnă gălbenușul, apa, fără ea nu putem, se mixează și obținem compoziția omogenizată pentru paste. Pastele post fi făcute în cinci forme, la alegerea clientului”, a explicat Vlad Cojocaru, administratorul Rigatoni Pasta Bar.

 

 

Paste unice pe piața românească

Ideea a pornit după ce Vald Cojocaru, administratorul Rigatoni Pasta Bar a intrat într-un Food Court unde a observat că ceva lipsește din meniul vizitatorilor.

„Am început să caut utilaje și de aici a pornit totul. Am început să caut și locații asemănătoare din Europa. Utilajele le-am adus din Italia, de la un producător mai mare și am luat legătura cu cineva dintr-o companie care este distribuitor pe partea de mașinării și echipamente. Am luat un tip de mașină, paradoxul cel mai mare este că ei nu știau care este procesul sau timpul de fierbere a unei paste fresca extrudată din mașina lor. Au zis că în jur de șapte sau opt minute și am zis că nu prea se pretează cu food court-ul unde trebuie să ne mișcăm foarte repede. Am luat legătura cu un bucătar renumit pentru rețetare, a venit și am început să lucrăm împreună. Am testat mașina de paste cu extrudat proaspăt cu fierberea, care iarăși era un sistem automatizat de la aceeași companie, și am depistat că în maximum 40 de secunde se fierbe pasta și în maxim un minut jumătate două se trage la tigaie. Noi în maxim două minute jumătate facem o porție de paste”, promite Vlad Cojocaru, administratorul Rigatoni Pasta Bar.

Cinci tipuri de paste și 20 de sosuri

La Rigatoni Pasta Bar puteți încerca orice combinație de paste doriți. După nenumărate teste și rețete, bucătarii au reușit să scoată un timp record în fierberea pastelor și să vă pună la dispoziție orice sos doriți.

„Prima porție de paste a fost prea fiartă și asta petru că am setat prea mult timp de fierbere și am zis că e foarte bine că nu sunt șapte minute. Iar apoi am văzut că sunt foarte gustoase și foarte compatibile cu acea clasă de clienți din zona food court. Sunt niște paste mai specifice, cu sosuri mai abundente. Nu vorbim de restaurant ci vorbim de zona food court, fast food care trebuie să fie ceva foarte practic și mai mult sos. Am încercat să facem și niște teste pe paste aldente. Am avut mici erori și asta pentru că lumea din food court preferă pastele nici prea fierte și nici aldente. Am calibrat toate aceste lucruri în așa mod în care să găsim nișa cea mai ideală pentru majoritatea clienților din food court, cu toate că fiecare client are posibilitatea să își comande pastele cum dorește. Cel mai mare avantaj în tot sistemul ăsta este că eu pot combina cele cinci tipuri de paste, ca forme vorbesc, fusili, rigatone, spagheti, nochi, tagliateli, le pot combina cu orice sos din cele peste 20 de sortimente pe care le avem. Și aici este un avantaj”, a mai adăugat Vlad Cojocaru, administratorul Rigatoni Pasta Bar.

Varianta sănătoasă de a mânca la fast food

Pastele sunt emblema bucătăriei italiene. Iar Rigatoni Pasta Bar reușește să ofere românilor paste prospete, cu produse special alese, pregătite într-un adevărat show, gata într-un timp record.

„Produsele sunt sută la sută naturale și aici vreau să menționez că vem și paste din spanac și paste cu sfeclă și sepie. Toate sunt naturale pentru că spanacul, sau sfecla, se fac fresh și se toarnă în mașina de paste, nu e niciun aditiv, niciun colorant. Ne găsiți în Palas Mall Iași, în ParcLake București și mai nou, din octombrie, în Afi Mall București, urmează din noiembrie în Brașov și 14 noiembrie Sibiu, Festival Mall, un mall nou”, a încheiat Vlad Cojocaru, administratorul Rigatoni Pasta Bar.

 

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentIașul, în competiție pentru integritate și anticorupție
Articolul următorCe mărfuri exportă și ce mărfuri importă Iașul?
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments