ȚARA ARDE IAR BABA SE PIAPTĂNĂ- Bătaie de joc pe bani publici in comuna Probota

0
993
PRIMĂRIA COMUNEI PROBOTA

…. Este un proverb românesc … în cazul nostru extrem de dureros. În timp ce comuna Probota, județul Iași se zbate în sărăcie, în timp ce numeroase familii încă nu beneficiază de apă curentă nici canalizare, în timp ce drumul comunal care leagă satul Perieni de DN24 C este impracticabil, sute de autoturisme ale cetățenilor care fac naveta zilnic spre locurile de muncă fiind grav avariate datorită gropilor care nu pot fi evitate… când intri în incinta Primăriei parcă intri în Grădina Botanică. Se pare ca asfaltarea acestui drum nu este o prioritate întrucât Primarul Zamisnicu Constantin și Viceprimarul Boca Marinela se plimbă cu Duster-ul Primăriei.

În timp ce elevii unei Școli din Perieni merg la toalete în fundul curții, Primarul Constantin Zamisnicu a alocat sume importante pentru construirea și finalizarea Prăznicarului din satul său natal (Bălteni)

Prăznicarul din satul Bălteni

O reală problemă este și administrarea deșeurilor. În secolul XXI în comuna Probota mai exista gropi de gunoi unde se ard deșeurile (vezi foto), se <<depozitează>> gunoiul de grajd, etc.

Fumul de la groapa de gunoi vazută din satul Perieni

Deșeurile <<colectate selectiv>> depozitate pe dealul dintre satale Probota și Perieni. Deal numit de Primarul comunei <<Dealul Crucii>>

Groapa de gunoi Probota

Ca să facem o analiză sumară a celor 3 ani de mandat, Primarul Zamisnicu Constantin împreună cu Viceprimarul Boca Marinela, se zice prin comuna Probota, că nu au făcut nimic… GREȘIT!

În cei 3 ani de mandat, edilii comunei Probota au avut grijă să cheltuie după bunul plac și fără niciun avantaj în folosul cetățenilor. Au organizat 3 ediții de Ziua Harbuzarului și o ediție Ziua Unirii, ediții care au costat din bugetul local pentru fiecare, câte aproximativ 70 000 (șapte zeci mii lei). În aceeași manieră au procedat și cu un contract privind asigurarea de servicii de contabilitate, asta în condițiile în care în organigrama Primăriei Probota era loc liber de funcționar cu atribuții de contabilitate. Au încheiat contract de prestări servicii cu o firmă de-a casei d-lui Primar, firmă abia înființată care la acea dată avea un singur angajat, plătind lunar din bugetul local 6000 lei (șase mii lei) .

Se pare că edilii de la Probota s-au trezit, dar se pare prea târziu. Ajungând la fundul sacului, au hotărât ca în acest an să nu mai organizeze Ziua Harbuzarului și tot acum au realizat că pot angaja Contabil pe care îl pot plăti cu bani din fondul de salarii de la bugetul statului, fără a risipi bani din bugetul local, destinați pentru funcționare și investiții. Locuitorii comunei spun însă că este prea târziu. S-au săturat să vadă cum locuitorii comunelor învecinate trăiesc în condiții mult mai bune, deșii și ei sunt plătitori de taxe și impozite ca și ei.

De amintit este și faptul că din iulie 2016 și până în prezent, la nivelul comunei Probota nu s-a realizat niciun proiect pentru obținerea de fonduri europene. Ceea ce se realizează acum la nivelul comunei sunt proiecte realizate de vechea conducere. Nici prin intermediul GAL Valea Prutului, nu s-a obținut finanțarea proiectelor, singurul și cel mai mic a fost achiziția unui buldoexcavator. Și aici există o explicație: la nivelul Galurilor participă atât UAT-urile (Primăriile) cât și mediul privat (asociații, firme, întreprinzători, etc). Primarul Zamisnicu a negociat finanțarea proiectelor fiului său Robert Zamisnicu, care are afaceri în domeniul legumicol, în detrimentul dezvoltării comunei Probota. Așadar, a sacrificat comuna pentru binele său și al familiei sale!

 

În loc să caute soluții pentru realizarea de proiecte, Primarul minte lumea pe rețelele de socializare cu realizarea proiectelor făcute de cei care au fost înaintea lui. În plus  a realizat câteva poduri și podețe cu banii primiți de la Guvernul României, pentru calamitățile de anii trecuții, zicându-le locuitorilor ca sunt din banii bugetului local.

La toate acestea contribuie și d-na Viceprimar Marinela Boca, dar din umbră. Dumneaei este ca o legendă. Știu toți locuitorii că dumneaei există, dar nu o vede nimeni. Nu iese din birou de frică să nu o ardă soarele, să nu inhaleze praf, dar și mai grav, să nu o prindă vreo ploaie că se murdărește de noroi.

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentIașul, pe harta modei de la Milano
Articolul următorPlanuri pentru Aeroportul Internațional Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments