Burgeri de casă, cu carne de vită și porc

Poate vi se pare greu de realizat, dar atunci când aveți poftă de un burger, puteți să încercați să îl gătiți chiar și acasă. Avantajul este acela că puteți adăuga sau modela după placul dumneavoastră. O rețetă pe cât de gustoasă, pe atât de ușor de făcut. Tot ce vă trebuie este curaj și ingredientele potrivite.

0
4165

Cine a inventat burgerul?

Este o rețetă împrumutată din America, țara care este considerată patria hamburgerului. Însă moda chiflelor în chiflă ar fi pornit de la imigranții germani din Hamburg care ar fi ajuns în Statele Unite ale Americii în secolul al XIX-lea, când se vindeau bucăți imense de carne. Rețeta atractivă, adică burgerul modern a fost inventat în statul Wisconsin. Charles Negreen a început să vândă în anul 1885 la tot felul de târguri locale chiftelele clasice sub o formă numită hamburger. Și astfel de aici burgerul a devenit tot mai complex, folosindu-se din ce în ce mai multe ingrediente. Prima rețetă apărută pe piață era făcută cu 500 de grame de carne tocată, aceasta fiind făcută din amestec de vită cu porc, la care se adăugau câteva feli de bacon, sare, piper, ketchup, muștar, două cepe mari, șase felii de gouda, cașcaval, șase chifle, maioneză, castraveți murați, salată verde. Iar modul de preparare era unul foarte simplu. Se amesteca toată carnea tocată împreună cu o lingură de ketchup, o lingură de muștar, se adăuga o jumătate de linguriță de sare și piper. Cu așa o rețetă se formează șase burgeri care se lasă la frigider aproximativ o oră. Iar între timp se pregătesc restul ingredientelor, se taie ceapa rondele, se amestecă cu un praf de sare, piper, o linguriță de vin. Salata se rupe și se amestecă cu câteva lingurițe de maioneză, până devine cremoasă, iar castraveții se taie rondele și chiflele în jumătate. Pentru un gust autentic se prăjesc feliile de bacon în tigaie, pe ambele părți. După care trebuie să pregătiți carnea pentru burgeri. Fie folosiți o tigaie de teflon, fie un grill electric sau optați pentru un grătar de lemne. Carnea se lasă aproximativ câte două minute pe o parte, până când aceasta se rumenește și se unge cu muștar. Iar deasupra se adaugă cașcavalul și imediat ce acesta se topește se scot burgerii pe farfurie. După preferințe puteți să încălziți în tigaie jumătățile de chifle și puteți trece să preparați hamburgerii. Astfel că pe baza chiflei se pune salata verde cu maioneză, se adaugă bacon, un burger, salata de ceapă, castraveții murați și se închide cu capacul chiflei care trebuie uns în interior cu puțin ketchup.

Rețeta de burger din carne de vită din zilele noastre

În zilele noastre, burgerul a ajuns să fie preparat cel mai mult din carne de vită, dar și din mai multe ingrediente. Astfel, pentru un burger gustos aveți nevoie de 500 de grame de carne de vită, două ouă, un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu, o ceapă tocată mărunt, trei căței de usturoi pisați, sare, piper, două lingurițe cu amestec de mărar, oregano, cimbru, boia de ardei, chifle cu susan, cașcaval felii, salată verde, felii de roșii.

Mod de preparare

Se începe cu carnea de vită care se amestecă bine cu ceapa, ouăle, bicarbonatul, usturoiul, sarea, piperul și de adaugă ierburile aromatice. Astfel, compoziția se lasă să se odihnească aproximativ 20 de minute, timp în care se formează chiflele, care se pun într-o tavă la cuptor unde trebuie să fie 200 de grade. După care se pune câte o bucată din compoziția de carne în chiflă, se adaugă feliile de cașcaval, roșiile și salata. După gust adăugați un sos de ketchup sau muștar.

INGREDIENTE

500 gr carne de vită tocată
2 ouă
1 vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu
1 ceapă tocată mărunt
3 căţei de usturoi pisaţi
sare
piper
2 linguriţe cu amestec de mărar
oregano
cimbru
boia de ardei
chifle cu susan
caşcaval felii
salata verde
felii de roşii

3.5 4 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments