Anchetă bombă în sistemul bancar: BRD s-a autodenunțat la Parchet că a dat mită în cadouri funcționarilor Casei de Sănătate

BRD și 7 angajați din echipa directorului de HR au depus un autodenunț la Parchet în care acuză că au oferit cadouri unor funcționari CNAS. Scopul acestor cadouri era acela de a grăbi restituirea sumelor datorate de stat băncii pentru concediile medicale ale angajaților, dezvăluie profit.ro. BRD a anunțat că totul a pornit de la un control intern.

0
255

În cazul unui concediu plătit de stat, angajatorii sunt cei care trebuie să facă plata, urmând apoi să depună cereri de recuperare a sumei către casele de sănătate.

Restituirea acestor sume este făcută constant cu întârzieri peste termenele prevăzute, însă nu există niciun fel de sancțiune. Astfel, firmele ajung să-și caute dreptatea în instanță.

Pentru a grăbi restituirea sumelor, directoarea executivă de resurse umane, Adela Jansen, și colegii din departamentul condus de ea au oferit, în repetate rânduri, cadouri către funcționari ai CNAS, notează Profit.ro.

Nu se cunoaște în acest moment despre ce fel de cadouri este vorba, dar nici pe ce perioadă s-a întins această practică. Angajații instituției bancare s-au autodenunțat recent la Parchet pentru aceste fapte. În astfel de situații, autodenunțul poate duce la înlăturarea răspunderii penale sau la reducerea pedepsei.

BRD a menționat, într-o declarație pentru publicația citată, că face verificări interne, precizând în același timp, că „Adela Jansen este încă director executiv de resurse umane în momentul acesta”.

Adela Jansen lucrează de 16 ani la BRD-Groupe Societe Generale, din care 11 a coordonat direcția de resurse umane, responsabilă pentru peste 6800 de angajați la nivelul anului trecut și un buget de personal de peste 700 milioane de lei.

 

0 0 votes
Article Rating


SURSĂlibertatea.ro
Articolul precedentLA PALAS MALL IAȘI, BLACK FRIDAY ȚINE DOUĂ SĂPTĂMÂNI!
Articolul următorActorii ieșeni vor juca pe scenele din țară, dar și din străinătate
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments