Claudia Prisecaru, fostă colaboratoare a securității, dată afară din Ministerul Finanțelor

Premierul Ludovic Orban a demis-o pe Claudia-Florina Prisecaru din funcția de secretar general adjunct la Ministerul Finanțelor Publice (MFP).

0
1058

Claudia-Florina Prisecaru, potrivit unor surse din instituție, ar fi o apropiată a fostului ministru Eugen Teodorovici. Ea s-a remarcat recent prin faptul că o Hotărâre (care nu e definitivă) a Curții de apel București arată că a fost colaboratoare a securității în perioada comunistă, potrivit Hotnews.

Newsweek a scris la începutul lunii mai că pe baza probelor din dosarele aflate în arhiva instituției, cei 11 membri ai Colegiului CNSAS au constatat faptul că Prisecaru a fost colaboratoare a poliției politice comuniste, în sensul în care prin informațiile pe care le-a furnizat a afectat drepturile și libertățile fundamentale ale unor persoane.

Cu alte cuvinte, cei turnați au avut de suferit.

Ea lucrează în Ministerul Finanțelor din 1993, unde a început ca referent până în 1998, apoi tot în aceiași instituție, a devenit expert la Administrare imobile; derulare contracte utilități, servicii, lucrări.

În perioada 2000 – 2014 a fost șef serviciu, după care până în 2017 a fost director pe zona „Administrare imobile; derulare contracte utilității, servicii, lucrări; coordonarea și organizarea patrimoniului MFP”.

Din martie 2018 ocupa poziția de secretar general adjunct.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments