O pacientă, în stare critică după ce a fost arsă pe masa de operație la Spitalul Floreasca

„În sală, era fum și foc. Pacienta era în flăcări” . Ministerul Sănătății face o anchetă

0
137

O pacientă de 66 de ani, internată la spitalul Floreasca, este în stare critică, după ce ar fi luat foc în timpul unei operații coordonate de Mircea Beuran, a anunțat pe Facebook deputatul USR Emanuel Ungureanu. Informațiile au fost confirmate de ministrul Sănătății, Victor Costache, care a trimis Corpul de Control în anchetă.

 

  • Primele explicații ale lui Mircea Beuran în cazul pacientei arse de la Floreasca: Nu am fost în echipa operatorie de la bun început / Document prezentat de Ungureanu: A mințit sau a comis fals în înscrisuri

Incidentul a avut loc pe 22 decembrie, potrivit lui Emanuel Ungureanu.

„Beuran, fostul consilier prezidențial al lui Iliescu a dat foc unei paciente în sala de operație! Chirurgul Beuran, un pesedist plagiator de renume, capul Umefistanului, a dat foc unei paciente pe care a operat-o în data de 22 decembrie!”, a scris deputatul pe Facebook.

„Din spusele asistentelor rezultă faptul că, Beuran care opera o bolnavă de cancer, ar fi folosit greșit substanțele de dezinfecție a tegumentelor, a îmbibat cu aceste soluții câmpul operator de sub pacientă și la contactul cu electrocauterul pielea pacientei și câmpurile sterile au luat foc”, mai scrie Ungureanu.

El citează mărturiile a două asistente. „Mă aflam pe holul blocului operator auzind țipete și gălăgie, îndreptându-mă către Sala 1 m-am întâlnit cu îngrijitoarea blocului operator care avea o galeata de apă în mână, i-am luat galeata ducându-mă în sală, ajunsă acolo era mult fum și foc, domnul doctor speriat s-a aplecat peste pacientă care era în flăcări. Am aruncat apa stingând focul. Am mutat pacientul in sala 2 la solicitarea medicului”, este una dintre declarații.

Secretar de stat: Ministerul a fost informat de managerul spitalului după mai multe zile de la incident

„S-au aprins câmpurile chirurgicale cu care era izolat pacientul în vederea intervenției. Era vorba de o intervenție de urgență în care de la contact, conflictul dintre câmpurile chirurgicale, soluțiile biocide folosite și bisturiul electric, s-a aprins un incendiu, s-a aprins câmpul și s-a produs o arsură de 40% din suprafața tegumentară a pacientului. Este o arsură de dimensiuni importante. (…) Există documente pe care Floreasca le-a pus la dispoziție”, a declarat Horațiu Moldovan, secretar de stat din Ministerul Sănătății la Antena3.

Acesta a spus că, într-adevăr, Ministerul a fost informat de managerul spitalului după mai multe zile de la producerea incidentului.

În privința echipei de medici prezente în sala de operații, Moldovan a spus: „Există documente, era o echipă medicală complexă, condusă de profesorul Mircea Beuran. Profesorul semnează protocolul operator al intervenției (deci era în sala de operații, n.r.)”.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂhotnews.ro
Articolul precedentDosar penal după accidentul în care a fost implicat Daniel Chițoiu. Fostul ministru ar fi cel care a pătruns pe contrasens
Articolul următorCota defalcată de TVA a fost eliminată, după ce Comisia Europeană a decis că este ilegală
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments