Pâine de conopidă cu usturoi

O rețetă pe cât de provocatoare, pe atât de simplă și delicioasă. Păinea de conopidă este una dintre cele mai ușoare rețete de preparat și perfectă pentru perioada de post.

0
755

Poate îți vine greu să crezi că poți să faci pâine dintr-o legumă. Practic această rețetă se poate numi și pâine de casă din conopidă, unde usturoiul este cel care îi dă savoarea. Pentru această rețetă ai nevoie de o conopidă tăiată bucăți, o ceașcă de făină, doi căței de usturoi mari care trebuie mărunțiți, trei lingurițe de drojdie, turmeric, sare, piper negru.

Mod de preparare

Pentru început se preîncălzește cuptorul. După care iei conopida care a fost tăiată bucăți, o pui în blender și o pasezi până obții o pastă de consistența orezului, iar toată compoziția o muți apoi într-un bol mare. Peste conopida pasată se adaugă făina, usturoiul, turmericul, sare, piper și totul se amestecă bine, până se combină toate ingredientele. Odată pregătită compoziția se pregătește o tavă cu foaie de copt unde se întinde amestecul care trebuie să aibă o grosime de aproximativ şase mm. Tava se lasă la copt timp de 25 de minute și trebuie să fie supravegheată. Trebuie să fiți atenți la marginile care încep să capete culoarea aurie. Când este gata se scoate din cuptor și se taie în felii mai lungi. Pâinea de conopidă se poate servi sub formă de bruschette, cu roșii și usturoi sau cu sos pesto. Gustoasă, având o aromă aparte, păinea de conopidă este un aliment hrănitor și sănătos care vă face postul mai ușor de suportat. Această rețetă vă poate înlocui pâinea pe care obișnuiți să o cumpărați zilnic.

 

Conopida – Ideală pentru sănătate

Nu doar că este o legumă gustoasă pentru rețete, conopida este una dintre legumele care trebuie consumate cât mai des şi aceasta pentru că  numeroase beneficii asupra organismului, în special dacă este consumată în stare crudă. Ceea ce sigur nu știați e că 100 grame de conopida gătită (fiartă, scursă de apă şi fără sare) conţine: 23 kcal, 1,84 g proteine, 2,3 g fibre, 16 mg calciu, 32 mg fosfor, 142 mg potasiu, 44 mg vitamina C, 44 microg acid folic, 13,8 microg vitamina K. Conopida a fost recunoscută pentru calitățile ei nutriţionale şi pentru gustul ei plăcut încă din secolul al XVI-lea, fiind cultivată intens din Asia Mică până în America, în Africa, dar şi în Australia. După secolul al XV-lea, această valoroasă legumă din familia cruciferelor s-a răspândit şi în ţările europene. Cu o concentrație mare de nutrienți, conopida este o legumă unică, fiind bogată în antioxidanţi, vitamina C şi fitonutrienţi. Conţine calciu care se găseşte în jurul buchetelor de conopidă şi are un conţinut mare de fosfor, vitamina K, acid folic şi vitamina B6. Specialiştii susțin că această legumă folosită în salate, poate trata afecţiunile prostatei, iar  consumul ridicat de conopidă se asociază cu o incidenţă scăzută a bolilor de inimă şi a accidentelor vasculare. Atenție! 100 de grame de conopidă consumată înainte de culcare poate calma anumite ticuri nervoase, precum scrâşnitul dinţilor în timpul somnului, afecţiune denumită în termini medicali bruxism.

INGREDIENTE

– o conopidă
– o ceașcă de făină
– 2 căței de usturoi mari
– 3 lingurițe de drojdie
– o jumătate de linguriță de turmeric
– o jumătate de linguriță de sare
– o linguriță de piper negru

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments