Plachie de pește

Decembrie este luna în care gospodinele deja își pregătesc cărțile de bucate fie de la bunici sau rețetele proprii pentru a se putea bucura de cele mai bune bucate specifice sărbătorilor de iarnă. Chiar dacă în zilele noastre timpul este lucrul care ne condiționează de fiecare dată în tot ceea ce ne propunem să facem, fiecare gospodină încearcă totuși să pregătească ce-i mai bun.

0
84

O rețetă sănătoasă

 

Chiar dacă tot timpul este la spital pentru a salva viața celor mici în situații de urgență, medicul-șef al Unității de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic de Urgențe “Sfânta Maria”, dr. Tamara Solange Roșu a acceptat să ne dezvăluie o rețetă îndrăgită de ea. Iar în această perioadă de post în care este permis să se mănânce pește, medicul Tamara Solange recomandă o rețetă rapidă, sănătoasă pe gustul tuturor.

 

„Tuturor ne place să gătim. Problema este timpul. Și cum noi medicii suntem mai tot timpul la spital, încercând să salvăm viețile copilașilor, e greu să ajungem în bucătărie. Mai multe decât atât, de multe ori ne împărțim între spital și cursuri. Când am timp nu ratez ocazia de a găti pentru că mă relaxează și astfel îmi încarc bateriile. Pentru că este o perioadă de post am să recomand totuși o rețetă de pește sănătoasă în primul rând, dar și gustoasă. Este vorba de plachie de pește la cuptor care poate fi servită cu mămăligă sau cartofi”, a declarat medicul-șef al Unității de Primire Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic de Urgențe “Sfânta Maria”, dr. Tamara Solange Roșu.

 

Plachie de pește la cuptor

 

Cea mai delicioasă plachie se face la cuptor, o rețetă fantastică, rapidă, fără prăjeală, dar și foarte delicioasă. Secretul este să puneți mai puțin ulei decât obișnuiți. Rețeta de plachie este moștenită de la bunici de regulă, este o rețetă cu istorie și valoare sentimentală. De regulă, peștele cel mai bun este pregătit la cuptor, este cea mai dietetică rețetă, rapidă și gustoasă.

 

Mod de preparare

 

Primul pas este acela de a pregăti peștele care se curăță, se spală, se usucă și se porționează în funcție de cum doriți. Apoi se presară deasupra o linguriță de sare, dar și piper măcinat. Frecați cu mâinile bucățile de pește cu mirodenii uniform. Între timp pregătiți restul ingredientelor pentru rețetă. Se taie bucăți medii ardeiul, ceapa și usturoiul și se adaugă într-o tavă adâncă de cuptor. Peste legumele tăiate se pune uleiul și se adaugă sare, piper negru măcinat, boia, dar și alte mirodenii după preferințele dumneavoastră. Totul se amestecă bine și se pune tava la cuptorul deja pregătit la 200 de grade pentru 15 minute. Imediat o să simțiți mirosul, dar o să observați și culorile frumoase ușor rumenite. Următorul pas este să turnați roșiile cubulețe din conservă sau proaspete tăiate cubulețe, se adaugă vinul alb și se amestecă totul bine. Se adaugă și peștele bucăți care se acoperă cu sosul de legume. Tava se pune la cuptor și se lasă aproximativ 40 de minute.

Rețeta de plachie cu pește la cuptor se servește cu mămăligă sau cu cartofi.

 

Ingrediente:

 

Un kilogram de pește la alegere

Ardei gras

Ceapă albă

Roșii cubulețe

Usturoi

Ulei

Vin alb

Sare

Boia ardei dulce

Piper negru măcinat

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments