VIDEO Cel mai scump pod al României. Cum arată acum construcţia care va lega Dobrogea cu Muntenia şi Moldova

O nouă filmare la podul peste Dunăre arată stadiul în care se găseşte construcţia, la un an de la debutul şantierului - la finele lui decembrie 2018. Podul de la Jijila (Tulcea) va lega Dobrogea de Muntenia şi de Moldova, pe la Brăila-Galaţi.

0
270

Într-o nouă filmare realizată de Leopold Balaes, operator video profesionist din Tulcea, drona ne plimbă pe şantierul podului peste Dunăre, care va lega nordul Dobrogei de Moldova şi Muntenia.

Lucrările de pregătire a terenului au început din decembrie 2018. Noul pod proiectat peste Dunăre va uni judeţele Brăila-Galaţi de Tulcea, în zona Jijila, şi ar urma să fie inaugurat în 2021. Proiectul presupune amenajarea, în total, a 23 kilometri, dintre care 17 kilometri vor fi pe teritoriul judeţului Tulcea.

Deasupra Dunării va fi o porţiune de 2 kilometri de pod. În rest vor fi viaducte, drumuri de legătură, intersecţii giratorii, plus 33 de poduri, podeţe şi pasaje. Pe malul Tulcei va exista şi o staţie automată de taxare.  Podul care va lega Moldova şi Muntenia de Dobrogea va costa circa 500 milioane de euro. Va fi cel mai scump pod din istoria României şi al doilea proiect de infrastructură, ca valoare, de pe tot cursul Dunării (după Porţile de Fier).

Actualmente, orice drum la Galaţi sau Brăila implică trecerea Dunării cu bacul, ceea ce ridică durata călătoriei la o oră şi jumătate pentru 20 kilometri, dacă eşti norocos.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments