BREXIT: Boris, o victorie cât o înfrângere. „Marea Britanie a devenit o țară mică! E slabă în comparație cu UE”

La 31 ianuarie, Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană, iar în decurs de un an trebuie să încheie un acord comercial cu UE astfel încât să nu fie impuse taxe pe tranzacțiile comerciale.

0
273

Michel Barier, negociatorul-șef UE cu Marea Britanie, anunță că partea europeană nu face compromisuri, iar o ruptură totală nu este exclusă.

Deși Boris Johnson le „vinde” britanicilor ieșirea din UE ca o mare victorie, poziția Londrei s-a șubrezit mult în ce privește negocierea unui nou acord comercial.

Uniunea Europeană are mult mai puțin de suferit decât Regatul Unit în cazul în care nu se va ajunge la încheierea unui acord comercial.

„Marea Britanie este acum o țară mică. Are o poziție slabă în negocierea cu UE. Nu-și mai poate impune punctul de vedere. Influența ei a scăzut vizibil”, a declarat Leo Vardkar, premierul Republicii Irlanda, membru UE, citat de Daily Mail.

”Prima fază este de-acum încheiată şi trebuie să reconstruim totul”, a declarat Michel Barier cu patru zile înainte de divorţ, într-o conferinţă de presă, la Dublin, unde a discutat cu premierul irlandez Leo Varadkar, citat de News.ro.

”La sfârşitul anului (…), dacă nu avem un acord, vom ieiș din rutina obișnuită”, a subliniat el.

”Trebuie să înfruntăm riscul și să fim conștienți că ne aflăm pe marginea prăpastiei, mai ales în domeniul comerţului”, a avertizat el.

În lipsa unui acord comercial, relaţiile economice dintre Bruxelles şi Londra urmează să fie reglementate de reglementările Orgaizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC), mai puţin avantajoase, întrucât ele impun taxe vamale mărfurilor.

 

0 0 votes
Article Rating


SURSĂziaristii.com
Articolul precedentANALIZĂ KEYSFIN: IMPACTUL BREXIT ASUPRA ECONOMIEI ROMÂNEȘTI, MARGINAL
Articolul următorVIDEO. Wuhan, orașul-fantomă. 11 milioane de oameni baricadați în case. 10 imagini șocante
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments