Pe lângă asta, se clasează pe primul loc în categoria celor mai uşor de urmat diete, dar şi pentru cea mai bună dietă în diabet, urmată fiind de dieta keto pe care mulţi o consideră strictă în privinţa carbohidraţilor şi bogată în grăsimi. Mai mult, experţii în sănătate consideră că în această dietă carbohidraţii sunt restricţionaţi drastic, iar astfel dieta devine una nesănătoasă.
Iată care sunt cele mai bune diete, nu doar pentru scăderea în greutate, ci şi pentru ameliorarea sau evitarea anumitor boli.
Dieta mediteraneană este cea care pentru al treilea an la rând primeşte titlul de ”cea mai bună dietă”. Această dietă combină, de fapt, stilul alimentar mediteranean, mai precis din Spania, Franţa, Italia şi Grecia, fiind deseori descrisă ca un stil de viaţă, nicidecum ca o dietă. Dieta încurajează consumul redus de carne roşie, zahăr şi grăsimi saturate, acestea fiind înlocuite de proteina slabă, grâul întreg şi oleaginoase. De asemenea, produsele lactate precum laptele, brânza şi iaurtul sunt permise, dar cu moderaţie. La fel şi consumul de alcool.
De exemplu, o salată cu fasole, roşii şi castraveţi, brânză feta şi ierburi proaspete, acompaniată de un pahar de vin alb este o alegere ideală pentru masa de prânz.
Cea mai bună dietă de slăbit este Dieta WW (Weight Watchers), care se concetrează foarte mult pe stilul de viaţă, dar şi pe zona de wellness. Cei care urmează această dietă pot slăbi până la 1 kilogram pe săptămână, iar odată ce ajungi la greutatea pe care ţi-ai propus-o, tot ce trebuie să faci este să menţii acest stil de viaţă. În plus, această dietă îţi permite să mănânci orice îţi doreşti şi la orice oră, cât vreme respecţi un target zilnic, în funcţie de vârstă, gen, înălţime şi greutate. Oprah Winfrey, Kate Hudson, Jessica Simpson,Jenny McCarthy, Tina Fey, Ginnifer Goodwin, Jennifer Hudson şi DJ Kahled sunt doar câteva dintre vedetele care au reuşit să slăbească cu această dietă.
Programul HMR (Health Management Resources) este un plan alimentar scăzut în calorii prin care mesele sunt înlocuite de shake-uri, iar astfel se încurajează consumul de fructe şi legume. De asemenea, în acest program este permisă activitatea fizică, chiar dacă este vorba de 10-20 de minute de mers pe jos.
Dieta DASH este un plan alimentar ideal pentru prevenirea sau scăderea tensiunii arteriale sau hipertensiunii. Această dietă încurajează consumul de fructe, legume şi produse lactate scăzute în grăsimi, dar şi cantităţi moderate de produse din grâu întreg, peşte, carne de pui şi oleaginoase. De exemplu, masa de seară ar putea conţine piept de pui la cuptor cu cartofi şi spanac. Dieta DASH permite consumul de 2,300 miligrame de sodiu pe zi.
Dieta Ornish a fost creată de Dr. Dean Ornish, profesor de medicină al Universităţii din California, în anii ’90. Este o dietă vegană care nu doar ajută la scăderea în greutate, ci şi la scăderea tensiunii arteriale şi evitarea bolilor de inimă. Dieta împarte alimentele în cinci categorii, de la cele mai sănătoase, la cele mai puţin sănătoase. De exemplu, toate alimentele care conţin grăsimi trebuie consumate în cantităţi foarte mici, iar carbohidraţii rafinaţi şi produsele de origine animală sunt complet interzise. Alimentele bogate în fibre şi carbohidraţii complecşi sunt necesare. Este o dietă vegetariană, nu vegană, deoarece dieta Ornish permite consumul de albuş de ou şi o cană de lapte sau iaurt pe zi. De asemenea, se recomandă exerciţiile de aeronic combinate cu tehnici de management al stresului, ca yoga sau meditaţia.
Dieta Flexitariană este, de fapt, un joc de cuvinte: flexibil şi vegetarian. Aceasta încurajează stilul de viaţă vegetarian în mare parte a timpului, dar permite consumul de carne atunci când simţi nevoia. În privinţa caloriilor, micul dejun trebuie să conţină 300 de calorii, prânzul 400 de calorii, iar cina undeva la 500 de calorii. Pe timpul zilei, poţi avea parte de două gustări, fiecare de câte 150 de calorii, iar totalul de calorii consumate într-o singură zi ar trebui să fie de 1500 de calorii.