Holicov, o familie cu lipici la bani

Una dintre cele mai numeroase familii din Iași care are afaceri în tot orașul se numeşte Holicov. Din cei zece frați, trei au reușit să se facă remarcați prin afaceri de succes care astăzi sunt duse mai deparate de moștenitorii lor. Astfel că în tot Iașul s-a auzit de Petru, Mihai și Ștefan Holicov. Aceștia au moștenit din tată în fiu morăritul și au ajuns să dețină suprafețe mari de teren agricol, iar de-al lungul anilor au implementat mai multe proiecte cu fonduri europene. Astăzi, copii acestora, dar și nepoții au reușit să dezvolte și ei la rândul lor afaceri de succes. De la pâine, educație, terenuri, saloane de înfrumuseţare, restaurante la cofetării sau magazine cu haine. Toate afacerile având brand-ul Holicov.

0
15292

Cei mai puternici membrii ai familiei Holicov au reușit să dezvolte în Iași afaceri de milioane de euro. Cei trei frați dețin mii de hectare de teren în județul Iași în special şi au doua ferme. Mihai și Stefan Holicov s-au orientat spre producție și astfel pe piață a ajuns grupul de firme Panifcom, care livrează pâine în tot județul. Astfel Grupul de firme Panifcom se ocupă de panificație, morărit, culturi agricole, fermă de vaci, cofetărie.

Mihai Holicov și cele două fete Maria și Andreea Holicov

Mihai Holicov a investit în terenuri agricole, acestea deținând câteva mii de hectare de teren în mai multe comune din județ, o parte fiind obținute cu arendă. Afacerea fermelor a fost preluată de către fiica Maria Holicov care este căsătorită cu fiul lui Costel Rădeanu, cel care deține o afacere de milioane de euro, restaurantul Castel din dealul Copoului. Fiica cea mai mică a lui Mihai Holicov s-a orientat însă spre alt domeniu. Andreea Holicov a ales domeniul vestimentației, tânăra reușind să introducă pe piața ieșeană haine marca Holicov.

Petru Holicov este primar

Pe Petru Holicov toată lumea îl știe de primarul de la Sinești, comuna natală a familiei Holicov. Acesta a dezvoltat și el la rândul lui afaceri de succes cu ajutorul fondurilor europene, astăzi fiind duse mai departe prin intermediul fiilor săi. Aici băiatul său Cristian a fost lăsat împreună cu vărul Ștefan să dezvolte afacerile și să obțină profituri remarcabile.

 

 

 

Alexandru Holicov și Ștefan Holicov-  Succesul în IT

Alexandru Holicov a fost cel care s-a implicat într-un proiect care i-au adus profituri generoase. A vorbit încă din 2016 de educație și implicarea socială, şi astfel a reușit să introducă o altfel de tehnologie în educație și asta pentru că a considerat că tehnologia ajută foarte mult relaţiile dintre profesor și elev. Afacerea tânărului Alexandru a crescut foarte rapid astăzi susținând că cu ajutorul firmei Adservio a reușit să pună în contact aproximativ 100.000 de profesori, elevi și părinți. Prin platforma Adservio, care a ajuns să fie folosită în toată țara, poți să pui note, comunici cu părinții, elevii, profesorii și poți urmări evoluția elevilor din toate clasele. Practic, un catalog digital care îți oferă accesul la informații școlare complexe, de pe aproape orice tip de tehnologie. Această idee le-a adus câştiguri semnificative copiilor din familia Holicov.

Cel puțin câte un business propriu în fiecare familie Holicov

Toate business-urile moștenitorilor sunt complet diferite. Copiii s-au orientat după nevoile pieței și și-au deschis diferite afaceri proprii. Curajul tinerilor a fost susținut de cei trei frați Mihai, Petru și Ștefan. O familie unită ce numără peste 60 de membri, astăzi copiii fiind cei care dețin pe piața din Iași afaceri de succes aproape în orice domeniu.

Burgeri gourmet fresh

Noua generație a familiei Holicov a venit cu idei noi pe piață. În timp ce generația “grea” a păstrat tradiția morăritului, a terenurilor și a pâinii, copiii s-au orientat spre o locație cu planuri mari unde su reușit să obțină cei mai căutați burger gourmet din oraş. Ideea a fost a verilor Ștefan, Alexandru și Radu Holicov. Practic, totul a început în 2017 când au deschis o bucătărie laborator unde prepară toată materia primă pentru burger, furnizând totul la cele mai înalte standarde de calitate. Astăzi, verii Holicov au ajuns să aibă în Iași mai multe locații care atrag zilnic sute de oameni.

Business-urile marca Holicov

În familia Holicov parcă o afacere susține o altă afacere. Totul este gândit constructiv și pus în aplicare într-un mod financiar care aduce profituri din ce în ce mai bune. Nicio afacere marca Holicov nu poate să dea greș. Rudele Holicov au reușit să dezvolte și firma Wink care operează pe patru segmente de business principale pe piață, publicitate OOH, care converg și oferă exact ceea ce așteaptă clienţii: spații și locuri emblematice, impact puternic și cea mai diversă audiență de astăzi: mobilier urban, retail advertising, transport advertising, outdoor advertising.

Școală de hairstyling marca Dragoș Holicov

Cu Posh Academy, Dragoș Holicov a reușit să dezvolte o afacere în domeniul hairstyling. Un coafor care a devenit în patru ani de activitate o școală de hairstyling foarte căutată în oraș.

Zeci de elevi au plătit peste 1000 de euro pentru a face cursuri la școala lui Dragoș Holicov timp de patru luni de zile. O afacere acreditată de minister și pusă la punct până la ultimul detaliu.

 

Profituri de milioane

Potrivit site-ului Ministerului de Finanţe, firmele deţinute de familia Holicov raportează anual venituri de ordinul milioanelor.

Panifcom – Profit de peste 5.500.000 de lei

În anul 2018 compania Panifcom a raportat un profit de peste 5.500.000 de lei cu 82 de angajaţi, având o cifră de afaceri de aproximativ 33 de milioane de lei. Compania Panifcom are în activitate cinci domenii: Panificaţie, Morărit, Culturi agricole, Fermă de vaci, Cofetărie.

Adservio – Profit de peste 300.000 de lei

Tot în 2018, Adservio înregistrată cu activitate de prelucrare a datelor, administrarea paginilor web şi activităţi conexe a raportat un profit de peste 300.000 de lei, profit obţinut cu doar şapte angajaţi. Tot în 2018, Adservio a raportat o cifră de afaceri de aproximativ 1.200.000 de lei.

Posh – Profit de aproximativ 50.000 de lei

În 2018, firma Posh cu domeniul de activitate coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare a raportat un profit de aproximativ 50.000 de lei cu doar şase angajaţi. În contextul în care firma Posh a avut o cifră de faceri în anul 2018 de aproximativ 250.000 de lei.

Frankly – Profit de peste 25.000 de lei

Cu 15 angajaţi, firma Frankly a raportat un profit de peste 25.000 de lei, având o cifră de afaceri de peste 2.200.000 de lei. Domeniul de activitate fiind Restaurante.

Wink Network –  profit de aproximativ 450.000 de lei

Şi societatea Wink Network a raportat un profit destul bun în anul 2018. Cu 16 salariaţi, Wink Network a declarat un profit de aproximativ 450.000 de lei, cifra de afaceri fiind de aproximativ 4 milioane de lei. Iar tot acest venit a fost scos din activităţi ale agenţiilor de publicitate.

 

O familie discretă

 În timp ce firmele membrilor familiei Holicov obţin profituri motivante, aceştia au încercat să fie cât mai discreți, evitând să apară prea mult în public. Mai mult decât atât, cei mai tineri membri ai familiei Holicov nu au frică nici măcar de faliment.

“Dacă dăm faliment, dacă ne este teamă? Deloc! Antreprenoriatul implică riscuri, însă, chiar dacă ajungem la sapă de lemn, ceea ce nu credem, avem ceva mai valoros decât toţi banii din lume. Uite, asta, prietenia strânsă dintre noi toţi!”, a precizat Alexandru Holicov.

 

Implicați și în scandaluri

Mihai Holicov, cel care a preluat multe dintre terenurile fostelor CAP-uri a fost implicat în cel mai amplu scandal din Iaşi. Numele lui Mihai Holicov a apărut în dosarul “Sex cu minore”, unde au fost implicați zeci de oameni de afaceri.

În 2006, DIICOT a demarat cercetările în acest dosar. Acestea au fost finalizate cu trimitere în judecată în 2016. În acest timp unele fapte s-au prescris și unii afaceriști au scăpat. În prima fază au fost cercetați zeci de politicieni și oameni de afaceri. Aceștia participaseră la petrecerile de la o vilă din Bucium unde mai multe minore au fost abuzate. Procurorii au identificat 15 fete cu vârste cuprinse între 12-17 ani care au fost agresate.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent”Sfinții Trei Ierarhi” – sărbătoare și bijuterie arhitecturală. Interviu cu părintele Mihai Mărgineanu și Sorin Iftimi
Articolul următorVoluntariat, internship și mediere fiscală – trei subiecte la început de an
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments