VIDEO | Donald Trump a anunțat motivul pentru care a fost asasinat generalul Qassem Soleimani. „Am prins un adevărat monstru”

Preșdintele american Donald Trump a declarat joi că generalul iranian Qassem Soleimani ar fi plănuit un atac asupra Ambasadei Statelor Unite de la Bagdad, acesta fiind motivul pentru care comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei a fost asasinat, relatează agenția Reuters, citată de Mediafax.

0
62

„Am prins un adevărat monstru şi l-am eliminat, iar acest lucru ar fi trebuit să se întâmple mai demult. Am făcut-o pentru că plănuiau să ne arunce în aer ambasada. Am făcut-o şi din alte motive, care sunt evidente. Un militar american a murit şi alţii au fost grav răniţi cu o săptămână înainte”, a precizat Donald Trump.

 

Potrivit Mediafax, relațiile dintre SUA și Iran sunt extrem de tensionate, după ce armata americană l-a asasinat în Bagdad, capitala Irakului, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

Ca ripostă, autoritățile de la Teheran au lansat mai multe amenințări la adresa SUA. Ulterior, Donald Trump a ameninţat că va lovi 52 de ţinte iraniene, inclusiv ţinte culturale, dacă Teheranul atacă americani sau obiective americane.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments