Bucatarul iesean Marian Zancianu, participa cu echipa României ,la Olimpiada Culinară de la Stuttgart între 14 – 19 Februarie 2020

0
664

Echipele olimpice de bucătari ale României care ne vor reprezenta la cea mai importantă competiție gastronomică la nivel mondial, Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart se antrenează intens pentru marele concurs. Organizată din 4 în 4 ani, Olimpiada de Gastronomie este o ocazie unică de a admira, pe viu, pe cei mai talentați bucătari ai lumii și de a gusta din preparatele realizate de către aceștia.

Cei 14 chefi tineri ai noștri sunt pregătiți să aducă pe buzele consumatorilor rețete inedite din gastronomia românească.

 

„Cel mai important lucru care va fi punctat la această competiție este gustul. 50% din totalul punctajului se va îndrepta către acest aspect. La proba principală – Restaurantul Națiunilor, chef-ii noștri vor pregăti un meniu realizat din trei feluri: la gustare vor prepara o rețetă realizată din pește, fructe de mare și crustacee. Felul de bază va fi compus din trei piese: trei tipuri de sosuri și trei garnituri. Una dintre cele mai importante calități la astfel de concursuri este ca fiecare chef să știe și să-și dorească să lucreze în echipă, să-și respecte colegii și să renunțe la orgoliu. Nu participăm la această competiție doar de dragul spiritului olimpic, participăm ca să ducem numele României pe podium. Iar șansele sunt de partea noastră pentru că baieții noștri sunt curajoși, entuziasmați, dinamici, cu multă imaginație și creativitate”, a punctat peședintele Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism (ANBCT România), Ștefan Bercea.

 

Componența echipelor naționale ale României la Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart este următoarea:

 

•              Echipa națională de seniori: Dragoș Bercea ( Căpitan ), Daniel Nistor, Laurențiu Hairadin, Alin Barabancea, Bogdan Cozma, Marinică Bejenaru, Marian Zăncianu, Irinel Eparu și Flavian Dobre

              Echipa națională de juniori: Emanuel Mocan ( Căpitan ), Dadiana Munteanu, Alin Vădan, Mihai Dragomir, Ștefan Alexandru și Paul Antohi.

 

La concurs aceștia își vor desfășura activitatea într-o bucătărie de 7/7 m îngrădită de pereți transparenți astfel încât atât publicul, cât și juriul vor putea observa și cel mai mic detaliu.

 

„Fiecare participare la acest nivel, împinge granițele creativității si inovației culinare către noi orizonturi. Ambele echipe au creat meniuri si preparate minunate, plecând de la materia primă și tehnica de preparare românească, însă au dus conceptul culinar la un nou nivel superior, folosind utilaje moderne. Ediția aceasta avem puține emoții deoarece pentru prima dată la acest concurs s-a introdus o probă nouă – „Chef’s Table”. Conform acesteia, bucătarii concurenți vor trebui să gătească un meniu de 7 feluri pentru o masă de 10 persoane”, a completat managerul echipei naționale de seniori și directorul regional ANBCT SUD, Laurențiu Mâță.

 

Olimpiada Gastronomică de la Stuttgart se desfășoara în perioada 14-19 Februarie 2020. La competiție vor participa 2.000 de bucătari și patiseri din peste 60 de țări. De-a lungul timpului, România a fost reprezentată la această Olimpiadă de maeștrii bucătari de mare succes. Prima participare a României la acest concurs a fost în anul 1972 și a fost reprezentată de o echipă mixtă formată din maeștrii bucătari din Capitală și Brașov conduse la acea vreme de către Maestrul Dumitru Burtea, Președinte de Onoare al ANBCT și Membru de onoare al World Association of Chefs Societies – WACS .

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments