Doar la Veranda! Iepure copt în fân

O rețetă specială, creată doar pentru restaurantul Veranda de către Chef Giovanni.

0
661

Doar în meniul localului Veranda puteți găsi iepure copt în fân, o delicatesă care merită încercată. Practic vorbim despre o pulpă de iepure învelită într-o crustă de piure cu fân coaptă la cuptor și servită cu sfeclă roșie coaptă și sos de hrean. Doar la Veranda puteți încerca o așa rețetă și să vă bucurați de savoarea cărnii de iepure.

Friptură de iepure

Iepurele este o carne nemaipomenit de fragedă, de care putem profita de fiecare dată când o găsim în magazine. De exemplu, în străinătate carnea de iepure este destul de piperată. Vă prezentăm o rețetă pe care o puteți face acasă și este la îndemână oricui. Pentru friptura de iepure aveți nevoie de patru pulpe de iepure, o linguriță de rozmarin tocat, o linguriță de salvie uscată, un cățel de usturoi zdrobit, sare grunjoasă după gust, piper proaspăt măcinat, câteva linguri de ulei, 150 ml de vin alb sec, o ceapă mică și 20 de grame de unt.

Cum pregătim iepurele

Până acum am fost obișnuiți să luăm carcasa de iepure și să o punem într-o tavă la cuptor. Însă dacă vrem să pregătim doar friptură din pulpe aceasta se face într-un mod special și se gătește un timp ceva mai îndelungat. Pentru început se tranșează iepurele, decupăm pulpele și spatele. Înre timp se toacă mărunt frunzele de rozmarin care se amestecă cu salvia, usturoiul zdrobit și se adaugă sarea grunjoasă și piperul. Următorul pas este cel de a pregăti pulpele care se freacă cu acest amestec de condimente și se lasă aproximativ o oră la odihnit la temperatura bucătăriei. După acest timp se pregătește o tigaie unde se încinge uleiul și se pun la rumenit bucățile condimentate și se întorc pe toate părțile. Și asta pentru a obține o culoare brun aurie care va aduce mult gust la final. Apoi se pregătește cuptorul, care se pune la 200 de grade C. Punem pulpele într-o tavă și se adaugă ceapa fin feliată. Încă nu luăm pulpele din tigaie pentru că trebuie să adăugăm și vinul. Așteptăm să fiarbă după care se desprind bucățile rumenite de pe tigaie. Totul se adaugă în tava de la cuptor și se acoperă cu o folie de aluminiu și se lasă aproximativ 45 de minute. Practic, pulpele de iepure se vor fragezi și din când în când străpungem carnea cu o scobitoare. După care se îndepărtează de tot folia de aluminiu și se mai lasă câteva minute la cuptor până carnea se rumeneşte uniform. Când aceasta este gata se scoate de la cuptor și se lasă să se odihnească zece minute la temperatura bucătăriei. Sosul din tavă se strecoară printr-o sită deasă și se mai fierbe la final cu cele 20 de grame de unt. După gust se mai adaugă sare și piper. Însă rețeta tradițională făcută după secretele Chef-ului Giovanni o puteți găsi doar la restaurantul Veranda unde iepurele copt în fân se servește cu sfeclă roșie coaptă și sos de hrean.

Complexitate şi rafinament, design unic şi experienţe gastronomice din diferite colţuri ale lumii

Restaurantul Veranda este situat la etajul superior al clădirii MCM Center (Hala Centrală). Interiorul a fost conceput ca un loc cald şi primitor, cu scopul de a oferi clienţilor un spaţiu perfect pentru relaxare şi experienţe gastronomice deosebite.

Materialele moderne si elementele sofisticate sunt armonios combinate cu formele şi culorile calde ale sculpturilor şi a mobilierului creat exclusiv pentru „Veranda”. Pentru a aduce liniştea naturii în interiorul restaurantului, pe pereti au fost amestecate nuanţe de verde şi gri asemenea umbrelor lăsate de frunzişul luminat de soare, iar în mobilier pot fi întâlniţi buşteni din lemn natural. Au fost sculptate din argilă japoneză figurine de iepuri şi varză, menite să înconjoare oaspeţii restaurantului şi să aducă farmecul provincial în incinta localului.

Dacă ziua avem lumină naturală în abundenţă, pentru seară a fost gândit un sistem de lămpi care să creeze confort pentru fiecare loc aparte din restaurant. Tavanul plat a fost combinat cu forme abstracte împletite din care coboară elegant lămpi tubulare deasupra meselor.

În timpul zilei, clienţii restaurantului vor putea lua masa într-un cadru deosebit, într-un confort pe care nu îl vor găsi în alte locuri. Spre seară, Veranda se transformă într-un restaurant rafinat, cu mâncăruri alese şi cu o bucătărie deschisă unde fiecare client poate urmări cum i se prepară dish-ul special ales din meniu.

Pentru ca aceste modificări ale spaţiului pe parcursul zilei să fie posibile, a fost gandit un mobilier exclusiv care permite reorganizarea restaurantului într-un mod uşor, dar impresionant.

Conceptul Veranda dispune de un restaurant a la carte cu specific mediteranean, cu influenţe italiene, cu o capacitate totală de 170 locuri, un restaurant asiatic cu sushi bar cu 35 locuri și o sală VIP destinată meselor festive și corporate ce beneficiază de 40 locuri.

 

INGREDIENTE – Friptură de iepure
4 pulpe față/spate de iepure
o linguriță de rozmarin tocat
o linguriță de salvie uscată
un cățel de usturoi zdrobit
sare grunjoasă dupa gust
piper proaspăt măcinat
2 linguri de ulei
150 ml. de vin alb sec
o ceapă mică
20 de grame de unt

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments