Nu mai cumpăra piept de pui dacă are aceste semne! Medicii trag semnalul de alarmă

Carnea de pui, preferată de mulţi drept o carne mai uşoară faţă de cea de porc sau vită, ascunde totuşi un secret periculos. Nutriţioniştii ne învaţă la ce să fim atenţi pentru a ne proteja sănătatea.

0
203

Carnea de pui, atât de iubită de foarte mulţi dintre români, prezintă în ziua de astăzi un mare pericol. Mai exact, este vorba despre puii crescuţi forţat, prin injectarea de hormoni.

Specialiştii ne învaţă cum putem depista foarte uşor acest tip de carne. Dacă această carne prezintă firişoase albe, acest lucru este un semn că acel pui a fost injectat cu hormoni sau a fost crescut forțat cu mâncare specială. Mai mult, atunci când gătim un piept de pui, dacă acesta lasă foarte multă apă în tigaie, iar volumul cărnii scade vizibil, este un semn că acea pasăre a fost injectată pentru a părea mai mare pe rafturile magazinelor.

“Carnea de pui de astăzi este de calitate îndoielnică. Creşterea forţată modifică compoziţia şi calitatea cărnii.

Carnea de pui se găseşte pe mesele tuturor. Este accesibilă ca preţ şi uşor de gătit. Urmărindu-se un consum de proteină de înaltă calitate, acest tip de carne este des inclusă în meniu. Cu o industrie a cărnii de pui mereu în creştere, aceste păsări nu cresc în condiţii favorabile”, spune Liana Conţiu,  nutriţionist – dietetician, specialist în Nutriţie Clinică şi Comunitară, potrivit voxbiz.ro.

Ce ne recomandă specialiştii în nutriţie când vine vorba de carnea de pui

Pe termen lung, consumul unei astfel de cărni injectate cu hormoni de creştere poate duce la afecţiuni oncologice.

“O greşeală mare este că alegem să cumpărăm carne procesată cu adaos de sodiu (saramuri), care conţin glutamat monosodic, care dă un gust bun şi un aspect apetisant. Urmările sunt multe şi grave.

Pe termen lung o astfel de carne afectează imunitatea organismului, ceea ce poate duce mai ales la afecţiuni oncologice. Hormonii clar afectează sănătatea consumatorului. Şi aditivii, conservanţii ne fac rău”, declară medicul Simona Felicia Drăgoi, specialist în igiena alimentaţiei şi nutriţie.

Ideal ar fi să cumpărăm pui crescuţi natural, de la micii producători. “Alegeţi calitatea, nu cantitatea!”, spune Liana Conţiu.

“Recomandarea mea este să alegeţi cu grijă carnea de pui pe care o consumaţi. Dacă există posibilitea, alegeţi să cumpăraţi de la micii producători pui crescuţi natural. Sau alegeţi să cumparati carne de pui de o bună calitate, chiar dacă preţul ei este mai mare faţă de celelalte firme producătoare. Alegeţi calitatea, nu cantitatea! Iar carnea procesată trebuie exclusă din meniu!”, spune nutriţionistul Liana Conţiu.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments