Modul in care gandesc oamenii bogati este total diferit de cum o fac persoanele sarace sau reprezentantii clasei mijlocii. Miliardarii vad lucrurile diferit cand este vorba de bani, prosperitate, ei insisi, altii si viata in general. Sa examinam aceste diferente cruciale intre modurile de gandire ale oamenilor bogati si ale celor saracii sau din clasa mijlocie. Procedand astfel, vei gasi credinte alternative pe care mai apoi sa le incorporezi in propriul tau mod de a privi lumea. In acest fel daca descoperi ca gandesti ca un om sarac vei putea sa alegi sa gandesti ca un milionar.
Aminteste-ti ca o credinta nu este corecta, gresita, adevarata sau falsa, ci este doar o opinie din trecut pe care o poti schimba atunci cand doresti. Ceea ce inseamna ca tu poti alege sa gandesti intr-un mod care sa te ajute sa te dezvolti si nu sa-ti fie piedica.
Oamenii bogati cred ca „Eu imi creez propria viata”
Oamenii saraci cred ca „Ce ti-e scris in frunte ti-e pus”.
Daca vrei sa devii bogat atunci este imperativ sa crezi ca tu insuti iti conduci viata; ca tu esti creatorul fiecarui moment din viata, in special cand este vorba despre finante. In cazul in care nu crezi asta, atunci consideri ca nu detii controlul propriei vieti, iar succesul financiar nu depinde de tine. Aceasta nu este atitudinea unui milionar.
In loc sa-si asume responsabilitatea propriei vieti, oamenii saraci aleg sa joace rolul victimei.
Si, bineinteles, gandul predominat din capul unei victime este „saracul/a de mine”. Si, potrivit legii intentiei, va primi excat ce gandeste, adica „saracie” in bani.
Ce ar terebui sa faci? Timp de 7 zile impune-ti sa nu te plagi de nimic. Si nu doar cu voce tare, ci si in propria inima. Pentru ca este timpul sa iei o decizie. Poti fi victima sau poti fi bogat, insa nu le poti avea pe amandoua. Trebuie sa iti asumi responsabilitatea faptului ca esti creatorul fiecarui moment din viata ta. Ca tu esti cel care creeaza atat bunurile cat si lipsurile din viata ta. Ceea ce inseamna ca tu creezi prosperitatea, lipsa prosperitatii sau tot ce exista intre cele doua.