CUM SE DEOSEBEȘTE CORONAVIRUSUL DE GRIPĂ? SIMPTOMELE CARE SUNT ALARMANTE

Lucrul care provoacă multă confuzie în rândul oamenilor este faptul ca atât coronavirusul, cât și gripa au simptome asemănătoare și sunt destul de greu de diferențiat.

0
130

La coronavirus, simptomele principale includ febră, tuse seacă, dificultate în respirație, dureri musculare și oboseala, pe când durerea în gât sau rinoreea sunt simptome întâlnite mai degrabă la răceală sau gripă.

În cazul coronavirusului, simptomele mai puțin tipice sunt: acumularea de mucus în gât, durere de cap, eliminarea de sânge prin tuse și diaree.

„Gripa infectează mult mai puțină populație, pe parcursul mai multor luni, iar cazurile complicate sunt mai rare și doar atunci când virusul distruge barierele de protecție ale traiectului nostru respirator(…) COVID-19 provoacă o gripă banală în cazul tinerilor, dar în cazul vârstnicilor provoacă un adevărat SARS, deoarece ajunge direct în alveolele plămânilor, făcându-le incapabile să funcționeze. Se instalează insuficientă respiratorie gravă, iar după câteva zile de spitalizare oxigenul care poate fi administrat într-un cabinet nu mai este suficient”, a explicat un cunoscut medic italian.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments