Fasole verde la tigaie

În perioada de post încercăm să mâncăm cât mai gustos și să ne bucurăm de rețete diversificate.

0
176

Cea mai ușoară rețetă, sănătoasă, gustoasă poate fi cea de fasole verde la tigaie. O putem considera a fi o mâncărică rapidă de post sau o putem folosi ca o garnitură pentru un fel de carne sau pește. O alegere ideală pentru o masă copioasă și sănătoasă.

Mod de preparare

Pentru o porție de fasole verde la tigaie aveți nevoie de 600 de grame de fasole verde, cinci roșii medii, șase căței de usturoi tocați, patru cepe medii, sare, piper, mărar și pătrunjel tocat. Vorbim de una dintre cele mai sănătoase legume pentru organism. Fasolea verde este cea care ne dă energie, fiind considerată a fi o sursă de vitamine, proteine, care nu conține grăsimi, lucru care transformă fasolea într-un aliment ideal de consumat în orice oră doriți. Mai mult decât atât, fasolea se pregătește ușor și rapid. Rețeta de fasole verde este una foarte rapidă, în aproximativ 20 de minute este gata, nu trebuie să depunem un efort major și nici nu trebuie să stăm să o supraveghem tot timpul. Pentru început luăm cele 600 de grame de fasole verde care trebuie tăiată în bucăți de aproximativ trei centimetri, după care se opărește cu apă cu sare. Imediat aceasta se dă sub un jet de apă rece și se lasă la scurs. Între timp tăiem ceapa mărunt, fiind cea care dă gustul fasolei și se pune într-o tigaie pe foc cu ulei încins, o supraveghem câteva minute și amestecăm continuu. În momentul când aceasta devine transparentă, se pune peste ceapă fasolea tăiată bucățele și jumătate din cele cinci roșii. Lăsăm totul la foc mare timp de cinci minute, până când se sting roșiile. Reducem flacăra și adăugăm restul de roșii, punem și verdeața, usturoiului și acoperim totul cu un capac până când fierbe fasolea verde. După care descoperim tigaia și mai lăsăm timp de două minute să se mai prăjească pentru a căpăta o culoare mai deosebită. Fasolea verde este o rețetă ideală pentru perioada de post, ea poate fi folosită ca felul principal sau o puteți folosi ca garnitură la masa de seară. Un gust delicios și sănătos.

INGREDIENTE

  • 600 g fasole verde
  • 5 roșii medii
  • 6 căței de usturoi tocați
  • 3-4 cepe medii
  • sare, piper
  • mărar
  • pătrunjel tocat

 

Rețete de post mănăstirești. Cea mai bună alegere în post

De fiecare dată, postul e o piatră de încercare pentru gospodine. Ce să gătești fără carne, lapte, brânză și ouă vreme de 40 de zile, fără să repeți meniul și în așa fel încât cei dragi să mănânce cu plăcere? O soluție e să te inspiri din preparatele mănăstirești. Călugării au învățat și perfectat, în sute de ani, mâncărurile făcute exclusiv din legume, iar azi se mândresc cu unele deosebit de gustoase. Ca să te convingi, poți încerca și tu rețete de post mănăstirești în postul Paștelui.

Borș de legume

Ingrediente: 3-4 cartofi, două cepe, 2 morcovi, o rădăcină de pătrunjel, o țelină medie, o varză mică, o jumătate de litru de borș, două linguri de bulion, ulei, cimbru, semințe de mărar, o legătură de leuștean și una de pătrunjel, sare, piper.

Preparare: se curăță și se spală zarzavaturile. Se taie ceapa mărunt și se pune la călit cu ulei, într-o oală încăpătoare. Se adaugă morcovul ras, țelina și rădăcina de pătrunjel tăiate bucățele și varza tăiată fideluță și se lasă la înăbușit sub capac. Se adaugă bulionul, se pun semințele de mărar și o linguriță de cimbru uscat. Se “sting” legumele cu apă clocotită, se adaugă cartofii tăiați bucățele și se lasă să clocotească la foc mic. Când totul e fiert, se adaugă borșul dat în prealabil în clocot, se potrivește de sare și piper și se pune verdeața. Se stinge focul și se acoperă oala. Se servește cald, cu ardei iute și mămăligă.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments