Foarte IMPORTANT pentru ELEVII care vor sustine EXAMENELE NATIONALE! Ministerul Educației și Cercetării a publicat un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale

0
124

În contextul suspendării cursurilor, pentru pregătirea elevilor în vederea susținerii examenelor naționale, Ministerul Educației și Cercetării a publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.

Resursele de antrenament tip test realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare respectă modelul subiectului de examen. Scopul acestora este acela de a exersa în această săptămână și de a continua efortul în vederea obținerii unor rezultate bune la viitoarele examene.

Baremele de evaluare și de notare vor fi publicate pe același site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare și calibrare a felului în care s-au redactat răspunsurile.

Totodată, în cadrul emisiunilor Teleșcoala vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare.

„Resursele de antrenament tip test, realizate impreuna cu Centrul National de Evaluare si Examinare, respecta modelul subiectului de examen. Obiectivul acestora este acela de a exersa in aceasta saptamana si de a continua efortul in vederea obtinerii unor rezultate bune la viitoarele examene.

Baremele de evaluare si de notare vor fi publicate pe acelasi site, vineri, 3 aprilie 2020. Rolul acestora este de autoevaluare si calibrare a modului in care au fost redactate raspunsurile”, precizeaza MEC.

„Totodata, in cadrul emisiunilor Telescoala vor fi prezentate unele solutii ale acestor teste de antrenament, cu explicatiile necesare pentru a intelege cat mai bine raspunsurile din baremele de evaluare si de notare”, mai transmite MEC.

Aceste teste sunt publicate in conditiile in care, in mod normal, in aceasta perioada aveau loc simularile pentru examenul de Bacalaureat, dar si pentru Evaluarea Nationala.

De exemplu, in 2019, simularea la Evaluarea Nationala a avut loc in perioada 11-22 martie 2019, iar simularea la Bacalaureat a avut loc in intervalul 18-20 martie 2019.

Amintim ca scolile si gradinitele au fost inchise in intervalul 11 – 22 martie, dar perioada a fost prelungita odata cu intrarea in starea de urgenta, pe 16 martie. Astfel, unitatile de invatamant raman inchise cat dureaza starea de urgenta, adica cel putin pana dupa Paste, pe 22 aprilie.

In urma cu o saptamana, ministrul Educatiei, Monica Anisie, spunea ca ministerul nu ia in calcul sub nicio forma inghetarea anului scolar sau amanarea examenelor nationale cu un an, precizand ca specialistii lucreaza la mai multe scenarii.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent285 de cadre medicale infectate în România cu COVID-19
Articolul următorUn proces de 20 de trilioane de dolari a fost intentat în SUA împotriva autorităților chineze din cauza pandemiei de coronavirus
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments