Nu şi-au dat demisia din PNL! Au rămas în barca puterii! Viteji pe FB, LAȘI în realitate!

Valul de demisii care s-a anunțat în PNL Iași odată cu înscrierea primarului Mihai Chirica în partid nu a mai avut loc. Cei doi membri, în frunte cu președintele filialei municipale PNL Iași, Marius Bodea și-au anunțat public demisiile doar pe site-urile de socializare, însă nici unul dintre aceștia nu au făcut acest lucru. Acum, colegii de partid care au fost blamați de aceștia că l-au primit pe Mihai Chirica în PNL, le așteaptă demisiile așa cum și le-au anunțat.

0
963

Intrarea primarului Mihai Chirica în Partidul Naţional Liberal a stârnit reacţii acide în urmă cu aproape două săptămâni. Atunci, mai mulţi membri de marcă ai PNL Iaşi anunţau că vor încheia colaborarea cu formaţiunea în care au activat ani la rând. Primul care și-a anunțat demisia imediat după ce primarul Mihai Chirica a fost înscris în Partidul Național Liberal a fost președintele filialei municipale, deputatul Marius Bodea. În semn de protest de primire a lui Mihai Chirica în partid, liberalul a scris repede un comunicat de presă pe care l-a “aruncat” în mediul online prin care își anunța demisia din PNL. Însă acest lucru nu s-a întâmplat nici până în prezent. Marius Bodea este în continuare membru PNL.

 

„După 22 de ani de apartenență la PNL, singurul partid politic în care am activat, în care m-am implicat și când partidul se zbătea la 7-8 la sută și nu găseam cui să îi dau bună ziua în sediul din Iași, fiind incontestabil unul dintre membrii asumați ai PNL Iași, cu rezultate politice și profesionale importante, aleg să îmi dau demisia din ceea ce a devenit astăzi organizația PNL Iași. Nu mă voi înscrie în nici un alt partid, nu am acceptat nicio ofertă călduță pentru consolare, rămân dedicat Iașului și ieșenilor pe care i-am reprezentat cu onestitate și nu le voi tranzacționa încrederea lor în mine. Rămân dedicat liberalilor din Iași pe care îi asigur că niciodată nu am acceptat compromisuri și că, indiferent dacă am înțeles acum că tocmai acest lucru a dus la izolarea mea și la decizia PNL de a-l aduce pe fostul șef al PSD Iași în PNL, voi rămâne loial idealului de a face politică pentru ieșeni, și nu pentru mine”, a declarat liderul PNL, Marius Bodea.

 

Colegii din PNL încă așteaptă demisiile!

Un alt membru al Partidului Național liberal, Răzvan Timofciuc, consilierul local şi un apropiat al lui Marius Bodea și-a arătat nemulțumirea față de decizia Biroului Permanent Județean unde Mihai Chirica a fost primit cu brațele deschise. Însă și astăzi acesta este consilier local PNL, de altfel și singura funcție pe care o deține și la care se pare că nu dorește să renunțe.

„Am fost singurul care, la ședința Biroului Politic Județean de sâmbătă, când s-a votat adeziunea primarului Chirica la PNL şi susţinerea acestuia pentru un nou mandat, m-am ridicat și le-am spus colegilor că este o greșeală această mutare. Le-am transmis colegilor că mă simt trădat, ca liberal, de această decizie și că electoratul nostru ne va taxa.  Activitatea mea din CL din ultimii ani a fost în consonanţă cu obiectivele filialei PNL Iaşi: câştigarea Primăriei şi a Consiliului Judeţean Iaşi de către liberali! Nu retractez nimic din ce am spus în acești ani despre administrația PSD-Chirica. Voi continua să militez pentru o administrație locală transparentă, competentă, care pune în primul plan interesul public, nu interesele de grup. Timpul va dovedi că această decizie este una greşită”, a declarat consilierul local PNL Iaşi,  Răzvan Timofciuc.

 

Etienne Ignat pare să fi fost și mai hotărât, dar tot nu a demisionat

Un alt membru care a reacționat imediat este consilierul local PNL, Etienne Ignat. Imediat după ce primarului Mihai Chirica a fost votat de către membrii PNL să intre în partid, Etienne Ignat și-a anunțat demisia pe un site de socializare, continuând cu mesaje de tristețe și îngrijorare în mediul online.

„Am luat decizia de a-mi da demisia din PNL. Nu pot accepta o administrație incompetenta condusă de Mihai Chirica! Rămân fidel principiilor în care cred și pe care le-am promovat în mandatul de Consilier Local. Cu PSD în PNL nu vom reuși sa producem cu adevărat schimbarea pe care ne-o dorim! Ce se întâmplă în acest moment în PNL este o greșeală imensa! Vă mulțumesc tuturor pentru încredere și susținere și va anunț ca nu voi renunță, voi continua aceasta lupta! (…) Ultimele zile nu mi-au fost usoare. E drept ca în momentul de faţă, trec prin multe stări, de mâhnire de dezamăgire şi multe alte stări, însă, cert e că există unele limite peste care nu vreau să trec, pentru că nu mă definesc. Grija mea în toţi aceşti ani s-a rezumat la ce e mai bine pentru noi, ieşenii, la ce facem şi ce vom face! Iar în acest moment, cred că noi toţi, trebuie să ne rezumăm la ce putem face mai bine, pentru noi şi pentru Iaşi. Eu voi continua lupta pentru Iaşi aşa cum ştiu eu mai bine: idei, iniţiative, proiecte! Respect dreptul fiecaruia de a decide ce doreşte să facă!”, a declarat liderul PNL Iași, Etienne Ignat.

Nici unul dintre cei trei liberali nu au dorit să facă vreun comentariu cu privire la demisiile anunţate şi neonorate. Dar dacă ne uităm pe reţelele de socializare, o să constatăm că aceste demisii nici nu vor apărea, deoarece pretinşii demisionari par să împărtăşească deja noile proiecte ale PNL Iaşi distribuind postări cu și despre Mihai Chirica.

 

Mihai Chirica a intrat în PNL și este candidatul liberalilor pentru un nou mandat la primăria Iași

Astfel, Marius Bodea nu a mai fost lăsat să candideze pentru Primăria Municipiului Iași. Decizia a fost luată de toți membrii PNL Iași. Aceştia susțin că sondajele sunt cele care l-au detronat pe Marius Bodea. Mai mult decât atât rezultatele de pe municipiu au fost slabe la alegerile europarlamentare. Iar Marius Bodea a mai pierdut o dată în fața lui Mihai Chirica, la alegerile locale din 2016.

Mihai Chirica, votat de 28 de membri, trei s-au abținut și doi au votat împotrivă

Primarul Mihai Chirica a fost primit cu brațele deschise de către membrii PNL Iași. 28 de liberali au votat pentru intrarea lui Mihai Chirica în PNL, trei s-au abținut și doi au votat împotrivă. Pentru prima dată în istoria PNL Iași aceștia vor câștiga Primăria Municipiului Iași.

„Astăzi, 7 martie 2020, în urma depunerii adeziunii pentru dobândirea calității de membru, primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, a fost cooptat, conform statutului, în cadrul Biroului Politic Județean al PNL Iași”, se arată în comunicatul PNL Iași.

La sfârșitul lunii martie urmează să fie organizată o ședință în Biroul Politic al Partidului Național Liberal unde vor fi validate cele două candidaturi ale liberalilor pentru funcțiile cele mai importante de conducere ale Iașului: Mihai Chirica pentru Primăria Municipiului Iași și Costel Alexe, ministrul Mediului pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Iași.

 

Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași

“Ca primar ales al Municipiului Iași, toate proiectele Iașului și ale Moldovei sunt permanent în atenția mea. Nu de fiecare dată am găsit sprijinul necesar pe plan național pentru realizarea acestor proiecte.

În acest an, atât România, cât și Iașul se află într-un moment de răscruce, care este o oportunitate unică pentru schimbarea în bine a societății noastre! Și aici mă refer la alegerile locale și parlamentare.

Nu de fiecare dată clasa politică a confirmat așteptările românilor, dar sunt convins că trebuie să adunăm toate energiile creatoare la un loc pentru a reuși așezarea societății românești pe calea normalității europene. Acesta este motivul pentru care, de mai bine de trei ani, am fost un partener constant al proiectelor președintelui României, garantul normalității acestei țări.

Am luat act de invitația expresă a președintelui PNL, Ludovic Orban, șeful Guvernului României, de a fi susținut drept candidat la Primăria Municipiului Iași de către PNL. Nu putem clădi o Românie normală fără o democrație reprezentată în Parlament de către partidele politice.

Acum avem ocazia unică de a putea colabora pentru proiectele Iașului într-un mod coerent și unitar, plecând de la Președintele României, trecând prin Parlament și Guvern, până la nivel de administrație județeană și locală.

Astfel, proiectele mari ale Iașului și ale Moldovei, precum Autostrada Unirii, Șoseaua de Centură a Municipiului Iași, extinderea Aeroportului Internațional Iași, noul stadion și sala polivalentă, sau de interes public vital, precum Spitalul Regional de Urgență, sunt motivele pentru care susținerea candidaturii mele de către Partidul Național Liberal mă onorează și mă motivează în plus.

Sunt convins că împreună vom reuși să realizăm un parteneriat politic durabil, de care să beneficiați Dumneavoastră, ieșenii, și toți românii din Regiunea de Nord – Est!

Vă mulțumesc pentru sprijin și pentru încredere!

Și nu uitați: sunt și voi rămâne primarul vostru , al tuturor ieșenilor.

Vă aștept alături de mine!”, a declarat primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments