Primăria Municipiului Iaşi și Salubris SA încep campania de curățenie de primăvară „Iașul nostru curat”!

CE ESTE CAMPANIA DE CURĂȚENIE DE PRIMĂVARĂ?

0
152

Campania de curățenie de primăvară este o activitate programată în fiecare an in lunile martie și aprilie la nivelul întregului oraș. Scopul acestei acțiuni de salubrizare a căilor rutiere și pietonale si a mobilierului stradal este ca printr-un efort concertat al comunității locale să facem și să păstrăm orașul curat.

CÂND ARE LOC SALUBRIZAREA STRĂZILOR?

În acest an, campania „Iașul nostru curat” se desfășoară în perioada 2 martie – 10 aprilie. Echipele Salubris vor acţiona în cartierele oraşului zilnic, între orele 8.00 și 18.00, conform programului care poate fi consultat aici: https://salubris.ro/curatenia-de-primavara/.

Activitatea se va desfăşura şi în timpul sărbătorilor legale. Programul de curăţenie de primăvară poate fi influenţat de starea vremii, activităţile urmând a fi suspendate în caz de condiții meteo nefavorabile.

CE CONDIȚII SUNT RUGAȚI SĂ RESPECTE IEȘENII?

Pe toată durata acțiunii, în zonele în care se va acționa cu automăturători stradale se va interzice parcarea autovehiculelor pe carosabil. Aceste acțiuni vor fi anunțate cu 24 – 48 ore înainte de data programată pentru salubrizarea mecanizată atât în mediul online, cât și fizic în zonele respective, de către Salubris SA și Poliția Locală Iași, prin flyere și afișe.

VĂ RUGĂM SĂ URMĂRIȚI ȘI SĂ RESPECTAȚI AFIȘAJUL STRADAL!

Proprietarii de autovehicule parcate în zona / perioada planificată pentru salubrizare trebuie să asigure eliberarea carosabilului pentru a facilita intervenția utilajelor de salubrizare. În caz contrar este posibil ca autovehiculele să fie ridicate.

CUM SE POT IMPLICA IEȘENII ÎN CAMPANIA DE CURĂȚENIE?

Dacă doriți să contribuiți la efortul comun de menținere a curățeniei în orașul nostru, vă rugăm să vă implicați în zona străzii pe care locuiți prin:

  • colectarea în saci rezistenți a eventualelor deșeuri rămase în zona autovehiculelor care nu au fost mutate de proprietari de pe carosabil și care au împiedicat utilajele Salubris SA să curețe corespunzător zona de la bordură, precum și prin colectarea sacilor cu deșeuri menajere depozitați neconform în coșurile stradale de pe stâlpi;
  • depozitarea conformă a acestor saci cu deșeuri la punctele de colectare din zona străzii pe care locuiți, lângă containerele pentru colectarea separată a deșeurilor (sacii cu deșeuri de tip nisip / praf trebuind să fie închiși pentru a se evita împrăștierea acestor deșeuri în atmosferă);
  • atragerea și altor vecini în astfel de acțiuni civice;
  • să comunicați Salubris SA (pe site, mail, pagină de Facebook sau direct angajaților din teren) eventualele sugestii privind optimizarea activității de salubrizare.

CUM POT AFLA CÂND VA FI CURĂȚATĂ STRADA MEA ?

Urmăriți indicatoarele din zona în care locuiți !

Accesați site-ul https://salubris.ro/ și pagina de Facebook https://www.facebook.com/SalubrisIasi/!

Înscrieți-vă la Salubris SA cu o solicitare de a primi pe e-mail o notificare cu 24 ore înainte de data programată pentru salubrizarea străzii pe care locuiți!

Ne cerem scuze pentru eventualul disconfort creat de utilajele noastre de măturat mecanizat, stropit şi spălat şi vă invităm să fiţi alături de noi în efortul comun de menţinere a curăţeniei oraşului Iasi !

FIȚI VOLUNTARI ÎN CAMPANIA DE CURĂȚENIE!

O dimensiune importantă a campaniei de curățenie de primăvară coordonate de Primăria Municipiului Iași și Salubris SA este atragerea resurselor umane din comunitate prin acțiuni de voluntariat. Numai în anul 2019 Salubris SA a colaborat cu peste 1.000 de voluntari în diverse acțiuni de ecologizare, comunicare, concursuri, expoziții, promovarea managementului și colectării separate a deșeurilor, ecologie și dezvoltare durabilă etc.

Noi anunțăm acțiunile pe care le vom face, voi vă înscrieți, iar împreună vom sprijini comunitatea și vom face și menține Iașul nostru curat!

Vreți să participați alături de noi la acțiuni utile pentru orașul nostru?

E simplu!

Completați formularul de înscriere la acțiunile de voluntariat și trimiteți-l în format pdf sau jpg pe adresaă [email protected]!

Formularele de înscriere și mai multe informații sunt disponibile aici:  https://salubris.ro/responsabilitate-sociala/voluntariat/.

PROGRAMUL ACȚIUNILOR DE CURĂȚENIE DE PRIMĂVARĂ PE ARTERELE DIN MUNICIPIUL IAȘI:

https://salubris.ro/curatenia-de-primavara/

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments