Constructia spitalului mobil din Iaşi pentru tratarea pacienţilor cu Covid-19, adjudecata de o firma din Turcia

0
134

A fost desemnat câştigătorul licitaţiei pentru furnizarea spitalului mobil care va fi ridicat în judeţul Iaşi pentru tratarea pacienţilor diagnoticaţi cu Covid-19.

Consiliul Judeţean Iaşi a anunţat marţi, 21 aprilie, numele câştigătorul licitaţiei pentru furnizarea spitalului mobil care va fi ridicat în judeţul Iaşi pentru tratarea pacienţilor din zona Moldovei diagnosticaţi cu Covid-19.  Firma SDI Global LLC A.Ş a fost declarată câştigătoare la licitaţia pentru livrarea spitalului mobil. Valoarea contractului se ridică la 13,2 milioane euro. Firma are termen 20 de zile pentru livrare, iar alte 7 zile pentru montare şi operaţionalizare. Spitalul va fi structurat pe 100 de containere de diferite dimensiuni. Firma are sediul principal în Ankara, dar cu sucursale în New Mexico (SUA) şi Amman (Iordania).

Conform site-ului oficial, SDI Global are activităţi în domenii precum: apărare, securitate, industria navală, aviaţie, sănătate, energie şi comerţ internaţional.Ceilalţi ofertanţi au fost Koombo Prodsya SRL (România), Pop Industry SRL (România) şi Rhymer Infrastructures and Projects PVT. LTD (India).  Spitalul mobil va avea 250 de paturi. În această unitate medicală mobilă se va face trierea pacienţilor din Iaşi şi din celelalte judeţe ale Moldovei care s-au infectat cu coronavirus. Acolo se vor face teste, analize, consultaţii, intervenţii chirurgicale şi se vor depozita materiale şi echipamente medicale. Spitalul va avea şi 50-70 de paturi de terapie intensivă.

Cum arată oferta unui alt participant

Patru societăţi (două din România, una din Turcia şi una din India) au depus oferte pentru ridicarea spitalului mobil care va deservi judeţele Moldovei. Koombo Prodsya SRL din Slatina, judeţul Olt, este unul dintre ofertanţii români la spitalul mobil dedicat Covid-19. Reprezentanţii companiei au trimis la adresa redacţiei, o serie de completări referitoare la oferta înaintată Asociaţiei Euronest

Firma este deţinută în totalitate de către Asociaţia „Anastasya Maria Elena”. Brandul societăţii este „International Truss”. Firma este un „producător de construcţii temporare uşoare din aluminiu” şi are parteneri din Israel şi din România în oferta înaintată Asociaţiei Euronest.

„Compania noastră, respectiv brandul nostru „International Truss” este detinuţă, în totalitate, de o entitate ONG, non-guvernamentală, respectiv non-profit, Asociatia Anastasya-Maria-Elena ce are ca principal scop prevenirea abandonului şcolar. Până în acest moment, prin activităţile noastre, am susţinut şi încercăm în continuare să susţinem în jur de 2.000 copii din fiecare judeţ, pentru prevenirea abandonului şcolar. Compania noastră este o companie ce produce contrucţii din structuri uşoare din aluminiu”, spun oficialii companiei.

Potrivit comunicatului de presă remis de către oficialii Koombo, compania a transmis în data de 3 aprilie adrese către toate administraţiile locale şi judeţene din ţară cu propuneri referitoare la posibile soluţii privind spitale mobile temporare, module de decontaminare, dispozitive de decontaminare, centre de tratament şi centre de izolare şi carantină pentru boli contagioase.

„Spitalul pe structură modulară reprezintă producţia noastră proprie realizată în România, ce susţine nevoia de mimim 250 paturi până la maxim 576 paturi”, se mai arată în comunicatul Koombo.   Pe 11 aprilie, Asociaţia Euronest a contactat firma şi a transmis o invitaţie de participare la licitaţia de la Iaşi. Pe 16 aprilie, oferta companiei a fost depusă a depus fizic la sediul ADI EURONEST.

Prin intermediul aceluiaşi comunicat de presă, reprezentanţii Koombo Prodsya SRL subliniază faptul că „în data de 17 aprilie 2020, ca urmare a informaţiilor primite prin Fişa de Date a Achiziţiei, respectiv «Şedinţa de negociere va fi individuală şi se estimează că va avea loc la data de 17.04.2020, începând cu ora 13.00, la sediul Autorităţii Contractante», reprezentantul echipei noastre s-a deplasat la sediul ADI EURONEST. Din păcate, nu s-a putut participa la această şedinţă de negociere anunţată prin documentaţia publicată, aşa cum era menţionat în Fişa de Date a Achiziţiei.”

Oferta financiară înaintată la Euronest:   Structură spital mobil: 17,6 milioane lei (Koombo) Echipamente medicale: 40,8 milioane lei (partener Koombo) Logistică şi facilitate: 4,3 milioane lei (partener Koombo) Materiale sanitare: 4,5 milioane lei (partener Koombo) Transport, taxe şi autorizaţii: 1,02 milioane lei (partener Koombo).

Koombo a oferit asistenţă chinezilor în ceea ce priveşte realizarea modulelor pentru pacienţii pozitivi. Echipamentele medicale sunt livrate de către parteneri ai firmei din Israel, în timp ce celelalte componente ale ofertei sunt servicii propuse de către parteneri din România ai Koombo.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments