Mașina de cusut: Tipuri și Modele

Mașina de cusut a fost pe vremuri un instrument nelipsit din casa oricărei doamne. Multe femei își confecționau singure rochii, fuste, bluze sau peticeau diferite materiale uzate.

0
124

Precum calculatoarele, pe vremuri, mașina de cusut era un aparat mare, destul de dificil de utilizat. În ziua de azi, o mașină de cusut este mult mai simplistă, dar și mai rapidă.

Dacă dorești să îți achiziționezi o mașină de cusut, dar nu știi ce tip și ce model de mașină ți se potrivește, în acest articol te vom ajuta. Aici vei găsi tipurile de mașini de cusut și cele mai utilizate modele. Astfel, vei putea să achiziționezi o mașină de cusut rapid și eficient.

 

Tipuri de mașini de cusut

Există mai multe tipuri de mașini de cusut, nu doar cea clasică. Mașinile de cusut au mai multe tipuri în funcție de operațiunea desfășurată, dar și de modul de funcționare.

 

Tipuri de mașini de cusut în funcție de modul de funcționare:

 

1.    Mașini de cusut mecanice

Mașina de cusut mecanică este mai simplistă, fiind potrivită pentru cei care sunt la început de drum în croitorie sau au doar nevoie de un aparat pentru a coase nasturi sau a repara hainele rupte.

Nu este recomandată pentru producție de haine la nivel industrial. Aceste mașini de cusut sunt mai ieftine. Această mașină prezintă o pedală pe care trebuie să apeși pentru a porni și a utiliza mașina.

 

2.    Mașini de cusut computerizate

Dacă vrei să îți extinzi cunoștințele în arta croitoriei sau a broderiei ai nevoie de o mașină de cusut computerizată. O astfel de mașină îți permite să controlezi lungimea și lățimea cusăturii. Este mai complexă decât o mașină de cusut mecanică, dar și mult mai scumpă.

Înainte de a alege tipul de mașină trebuie să te gândești pentru ce urmează să o utilizezi. Dacă ai nevoie doar pentru a repara mici tăieturi sau a coase la loc nasturii săriți, îți recomandăm să optezi pentru o mașină mecanică. În cazul în care îți dorești să ai o gamă foarte largă de modele de cusut, atunci trebuie să alegi o mașină de cusut computerizată. Ia în calcul și costul ridicat al acestei mașini.

 

Tipuri de mașini de cusut în funcție de operațiunile realizate

 

1.    Cusut

Dacă îți dorești doar să coși, poți alege orice tip de mașină de cusut. Mașinile simple, doar pentru cusut pot fi găsite la prețuri foarte rezonabile, pornind de la 100 de lei.

 

2.    Cusut și brodat

Acestea sunt mașini mai speciale, care vin echipate cu modele specifice pentru brodat. Ele îți dau posibilitatea de a îți personaliza ținutele cu diferite cusături și broderii. Dacă ești o persoană nonconformistă, care dorește să își facă singură ținutele, o mașină de cusut și brodat este ideală pentru tine.

 

3.    Quilting

Există mașini speciale pentru quilting. Quilt-ul este un material mai special, utilizat, în general, pentru cuverturi, pături și fețe de masă. Acest material nu poate fi cusut cu o mașină clasică mecanică de cusut. Dacă știi că lucrezi des cu acest tip de material, este bine să optezi pentru o mașină de quilting.

 

4.    Uberdeck (acoperire)

Aceste mașini de cusut speciale sunt utilizate pentru materialele elastice. Sunt potrivite pentru a realiza cusături pentru costumele de baie sau materiale supraelastice pentru colanții și hainele sport.

 

5.    Surfilat

Mașina de cusut pentru surfilat este potrivită pentru a coase marginile și tivurile hainelor. Aceste mașini sunt utilizate pentru un plus de precizie. Se pot folosi pentru a putea să realizezi tivuri ascunse.

Acestea sunt principalele tipuri de mașini de cusut. Există multe modele de mașini de cusut care pot realiza 2 sau mai multe operațiuni prezentate anterior. Înainte de a alege un model de mașină de cusut, trebuie să te gândești pentru ce urmează să o folosești. De asemenea, trebuie să iei în considerare și bugetul pe care îl ai.

Mașina de cusut rămâne un aparat util în casă. Poți să îți repari hainele favorite, să coși nasturi sau chiar să îți faci tu haine noi, după diferite tipare.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent8 medici și asistente au murit de Covid-19 în România. Câți dintre românii decedați aveau sub 60 de ani
Articolul următorCe se întâmplă cu toate facturile și plățile. LEUL CA UNICA MONEDA DE PLATA! Se dă lege
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments