Membru Pro România Iași, Pavel Pântea – „Opriți defrișarea ilegală din Pădurea Dobrovăt și tăiați pensiile speciale!”

0
1943

Membru al partidului Pro România Iași, Pavel Pântea trage un semnal de alarmă cu privire la defrișările din Pădurea Dobrovăț. Pavel Pântea cere atât ministrului mediului, Costel Alexe, cât și prim ministrului Ludovic Orban să oprească defrișările ilegale care se desfășoară la marginea Iașului.

“Oamenii trebuie să știe că orice contract/autorizație se poate suspenda/anula oricând pentru că tăierea masivă de păduri, mai ales în apropierea localităților cu grad de poluare ridicat cum este Iașul reprezintă atentat la sănătatea publică. În Costel Alexe am avut încredere și m-am bucurat când a preluat acest portofoliu, însă să nu mai ruleze minciuni cum că va lua măsuri drastic împotriva tăierilor ilegale pentru că ei au avut grijă să fie legale, aici este problema. Dumnealui poate opri prin ordin de ministru, prim-ministru, prin ordonanță de urgență și implicit ministrul de interne, prin ordonanță militară, în această perioadă. Deci, nu mai mințiți! Cât ne mai pot prosti?! Nu mai înghițiți gogoșile precum că autorizațiile și contractele sunt în vigoare și nu se mai pot anula! Vă pun la dispoziție și Codul Silvic, respectiv ordinul de ministru nr.1540/03.06.2011, prin care se reglementează modalitatea exploatării mesei lemnoase. Acesta se face pe sezoane, care nu pot depăși un an. Despre ce an se tot vorbește, multe autorizații datează din ultimele luni. Cine este la guvernare? Nu mai aruncați vina pe alții. Toți cei care au favorizat defrișarea pădurilor sunt vinovați, dar opriți voi, așa cum v-ați lăudat. Încă mai sperăm, domnule Costel Alexe!”, a declarat Pavel Pântea, membru Pro România Iași.

“Am solicitat în mod repetat să se ia măsuri”

Jurist de profesie, omul de afaceri Pavel Pântea a solicitat în nenumărate rânduri până și prim ministrului României, Ludovic Orban stoparea tăierilor masive de la Dobrovăț și nu numai. De nenumărate ori a intrat în contradicție cu cei care considerau că exploatarea pădurilor sunt cedate de pe timpul lui Iliescu și Năstase, Pavel Pântea a venit cu explicații tehnice și juridice, arătând că tăierile de la Dobrovăț-Bârnova au fost parafate juridic printr-o licitație organizată pe data de 19.02.2020, contractul fiind semnat a doua zi, iar autorizația a fost emisă pe 21.02.2020 având nr. 1587123, beneficiar TERRA FOREST-WOOD S.R.L. Pavem Pântea explică și că Romsilva administrează în mod defectuos pădurile țării și asta cu complicitatea politicienilor cu influență.

Luptă pentru tăierea pensiilor speciale

Un alt subiect abordat de membru Pro România Iași, Pavel Pântea este cel al pensiilor speciale.

„Președintele României a avut posibilitatea prin decretul dat doar prin propria sa voință să taie pensiile speciale măcar pe perioada stării de urgență pentru ca acolo sunt foarte mulți bani care ar putea ajuta pe cei afectați de COVID-19. Iar dacă nu a făcut asta nici pentru o scurtă perioadă, e clar că nu-și dorește acest lucru nici pe viitor. Atât dumnealui în campania electorală, cât și guvernul a promis că va face acest lucru cu prioritate, însa e clar ca nu-și doresc pentru că sunt pe aceeași mâna cu cei care le-au și dat. Sper ca parlamentarii să nu voteze prelungirea stării de urgență până nu va impune președintelui de această dată să ia măsuri corecte și să nu mai inducă atât panică și restricții pentru a distruge economia. Prin prelungirea stării de urgență ar trebui relaxate măsurile, mai ales în zonele mai puțin afectate și să trateze pacienții contaminați în localitățile unde se află, nu să-i transfere în localitățile mai puțin afectate, cum e cazul Iașului. Nu comentez mai mult acum, însa pot spune doar că am o îndoială față de administrarea situației de criză pentru că interesele sunt prea mari. Sunt foarte mulți bani care se dau cu încredințări directe, iar multe contracte date prietenilor se onorează în 2-3 luni și atunci ne putem pune întrebarea dacă nu cumva se dorește prelungirea stării de urgență sub deviza <<Continuați, să stați liniștiți în casă că noi nu am terminat treburile”!?>>”, a mai precizat Pavel Pântea, membru Pro România Iași, care este coordonatorul colegiului 8 din municipiul nostru.

Opiniile membrului Pro România Iași, Pavel Pântea din ultima perioadă s-au dovedit foarte pertinente și au stârnit un adevarat interes în mediul online, fiind distribuite și comentate masiv.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments