10 cadre medicale infectate cu virusul COVID-19 la Spitalul de Neurochirurgie Iași

0
218

“Nu tratați lucrurile cu o prea mare relaxare, virusul COVID-19 există și poate să apară în orice moment. Am reușit ca în perioada de urgență la nivelul spitalului să ne protejăm întreg personalul medical, dar și pacienții.

Nu putem controla ceea ce se întâmplă în exteriorul spitalului, mai ales că suntem într-o perioadă de relaxare tratată cu mai puțină frică. Virusul COVID-19 a apărut în rândul cadrelor medicale din exteriorul spitalului și am reușit să îl depistăm la timp, tot personalul fiind testat tot timpul la intrarea în ture în toată această perioadă.

În acest moment au fost depistate zece cadre medicale infectate cu coronavirus.

E un accident regretabil, din păcate o asistentă medicală care a revenit în spital după 14 zile libere a fost depistată cu virusul COVID-19. După o analiză epidemiologică rezultă că virusul a fost adus din exteriorul spitalului, toate persoanele care au avut contact cu asistenta infectată au fost testați, iar în total avem zece cadre medicale infectate la nivelul spialului.

Noi am luat imediat toate măsurile necesare pentru protecția pacienților. În momentul de față este în desfășurare o anchetă epidemiologică. Am luat primele măsuri, am testat toți pacienții, tot personalul medical, facem dezinfecție, decontaminare. Urmând ca în cel mai scurt timp să închidem focarul epidemiologic și să ne reluăm activitatea medicală normală.

În momentul de față situația este sub control, s-au luat toate măsurile epidemiologice necesare de închidere a focarului.

Datorită relaxării și oamenii au privit lucrurile mai cu detașare, nu putem controla ce se întâmpla în exteriorul spitalului, tratăm lucrurile ca atare și ne facem treaba mai departe.” – Șef Lucrări, doctor în neurochirurgie, Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” din Iași.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments