Ce RECOMANDARI a primit ‘perla” locala Tudorel Toader, dupa decizia CEDO, cu privire la revocare din functie a fostei sefe DNA, Laura Kovesi

Reacții vehemente după victoria istorică a lui Kovesi la CEDO: „Marionetele PSD-ALDE-UDMR din fruntea CCR trebuie să dispară urgent”/ „Tudorel Toader a fost o unealtă ticăloasă”

0
837

Câteva voci importante din spațiul public au reacționat la cald, prin mesaje percutante și usturătoare la adresa CCR după victoria răsunătoare la CEDO a Laurei Codruța Kovesi, fosta șefă a DNA, demisă abuziv din fruntea instituției de un ministru al Justiției și o Curte Constituțională controlate de mafia PSD.

Cristian Tudor Popescu, mesajul dur către fostul ministru al Justiției

Cristian Tudor Popescu apreciază faptul că „ s-a făcut dreptate Justiției din România”, odată cu procesul câștigat de Laura Codruța Kovesi, fostul șef al DNA și actualul procuror șef european.

Dreptate pentru Justiție!

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a făcut dreptate doamnei Kovesi. A făcut dreptate Justiției din România, batjocorită de homunculul T. Toader și cutrele cu bavețică de la CCR. Iar președintele Iohannis poate că a căzut o clipă pe gânduri, amintindu-și cum a demis-o pe procurorul-șef DNA.
Care a fost și rămâne pentru istorie procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.
După precedentul creat prin decizia CEDO, o atare strâmbătate strigătoare la cer nu va mai fi posibilă în România”, este mesajul postat pe Facebook de gazetar.

Totodată, avocatul Cristian Băcanu, secretar de stat în Ministerul Justiției, i-a solicitat marți lui Tudorel să își dea demisia şi din poziția de Rector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, dar şi de la Facultatea de Drept, întrucât a revocat-o ilegal pe Kovesi de la șefia DNA.

Cristian Băcanu, pe Facebook: „Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, solicită ca Guvernul să îl revoce pe Tudorel Toader din Comisia de la Veneția ca urmare a deciziei CEDO de azi.

Ministerul Justitiei vrea eliminarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Venetia.Astfel propunerea va merge la Guvern si urmeaza sa fie discutata in urmatoarea sedinta de executiv. Procedura spune ca Guvernul trebuie sa transmita catre Comisia de la Venetia propunerea de revocare din functie.

Ionel Stoica (ziare.com): „Victorie mare pentru democrația din România. Kovesi a învins la CEDO, judecătorii CCR au fost slugile lui Dragnea și PSD, iar Tudorel Toader a fost o unealtă ticăloasă”

Mircea Marian, jurnalist Newsweek: „Decizia CEDO în care s-a decis că doamna Kovesi a fost demisă abuziv a fost luată în unanimitate! Unanimitate, Tudorel Toader.

Ana Birchall, pe Facebook: „Decizia CEDO de astăzi este o palmă rușinoasă pentru CCR afectând grav credibilitatea Curții Constituționale a României. Este și un cartonaș roșu devastator pentru președintele CCR domnul Valer Dorneanu și judecătorii care au votat și au susținut această decizie care ține mai degrabă de jocuri politice și nicidecum de lege și Constituție! Solicit ca toți cei care au susținut și au votat pentru această decizie: Dorneanu (fiind și raportor), Varga și Pivniceru să își dea demisia de onoare cu scuzele cuvenite românilor. Aceleași scuze le datorează și domnul Lăzăroiu care a susținut și votat pentru decizia CCR. Este singurul gest care poate șterge rușinea abătută asupra CCR. Această decizie este o palmă foarte grea și tot atât de rușinoasă și pentru fostul ministru al justiției, domnul Tudorel Toader, care a mai fost și judecător CCR peste 10 ani. Consider că și domnul Tudorel Toader ar trebui să își dea demisia de onoare cu scuzele pe care le datorează românilor și sistemului judiciar! Din decizia CEDO rezultă clar că Raportul domnului Tudorel Toader și decizia CCR au reprezentat o ingerință gravă în cariera unui procuror! „.

În esență, cât am priceput eu limbajul juridic din peste 60 de pagini de decizie, Curtea a ajuns la concluzia că dânsa a fost dată afară pentru opiniile ei – adică a criticat deschis mizeriile făcute de PSD împotriva statului de drept, în traducere liberă.

Pe scurt, in cazul lui Kovesi s-au încălcat articolele 6.1 și 10 din convenția drepturilor omului, adică dreptul la un proces echitabil și libertatea de expresie.

Jurnalistul Oreste Teodorescu a reacționat după victoria Laurei Codruța Kovesi la CEDO în cazul demiterii abuzive de la șefia DNA, demers orchestrat în anul 2018 de mafia PSDragnea în frunte cu Tudorel Toader, ministru al Justiției la acea vreme, și președintele CCR, Valer Dorneanu.

În acest context, realizatorul emisiunii Jocuri de Putere a subliniat umilința suferită de Tudorel astăzi în condițiile în care tot el, „omul de paie al Grupării Dragnea, susținea arogant peste tot în spațiul public că Laura Codruța Kovesi nu are nicio șansă să câștige la CEDO după ce aceasta i-a contestat decizia de a o demite de la șefia DNA”.

Cât despre Dorneanu, Oreste a amintit despre metehnele securistoide, șeful CCR fiind cel care în 1999 și în 2010 a blocat Legea Lustrației.

În concluzie, jurnalistul a evidențiat că decizia de astăzi a CEDO arată că artizanii demiterii lui Kovesi, Tudorel și Dorneanu, au afectat independența justiției și au produs repercusiuni negative asupra celorlalți procurori și judecători care au participat la dezbaterile publice privind reformele legislative. Mai multe detalii vor fi discutate de Oreste și invitații săi în această seară în emisiunea Jocuri de Putere, de la ora 23.

Oreste, pe Facebook: „Când încă își etala rictusul de sub aluniță ca ministru al Justiției, Tudorel Toader “Fă ceva”, omul de paie al Grupării Dragnea susținea arogant peste tot în spațiul public că Laura Codruța Kovesi nu are nicio șansă să câștige la CEDO după ce aceasta i-a contestat decizia de a o demite de la șefia DNA. Iată însă că Judecătorii CEDO i-au dat dreptate în unanimitate procurorului anticorupție! Concluzia deciziei este clară: îndepărtarea Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA a învins scopul menținerii independenței judiciare și a avut consecințe asupra celorlalți procurori și judecători care au participat la dezbaterile publice privind reformele legislative. Vom face un scurt remember și asupra activității unui alt mare dușman al statului de drept, politrucul Valer Dorneanu, cocoțat în conducerea Curții Constituționale a României, de către aceeași grupare prorusă din PSD. Legea Lustrației propusă de PNȚ-CD în 1999 a primit aviz negativ de la Consiliul Legislativ condus de Valer Dorneanu și blocată din nou în 2010 de același fost procuror comunist în noua sa calitate de judecător la Curtea Constituțională.

„În decizia Curții Constituționale, CCR a limitat dreptul meu de a contesta revocarea. Prin această limitare mi s-a încălcat un drept fundamental. În motivare CEDO explică de ce mi s-a încălcat și dreptul la liberă exprimare. Ca atare, nu există motive reale de revocare”, a comentat Laura Kovesi.

Ea a spus că revocarea ei a transmis un mesaj de descurajare pentru întreg sistemul judiciar și că, prin decizia CEDO, se transmite mesajul că magistrații nu trebuie să se teamă de abuzuri.

 „Decizia CEDO spune că atunci când magistrații își fac treaba corect nimeni nu trebuie să-i schimbe din funcție pe motive politice”, a mai afirmat Kovesi.

Ea a refuzat să-i transmită vreun mesaj lui Tudorel Toader, fostul ministru al Justiției, cel care a întocmit raportul de evaluare pe baza căruia a cerut revocarea ei de la șefia DNA.

Pe de altă parte, Tudorel Toader a declarat că nu el este autorul revocării lui Kovesi de la conducerea DNA, plasând într-un mod perfid toată responsabilitatea asupra CCR, deși el a fost artizanul celebrei „ievaluări”.

Tudorel Toader: „Regula generală este la nivel național și european că nu se comentează hotărârile instanțelor. Ele se respectă și atât. Sigur că probabil va fi momentul în care voi comenta, dar ce aș putea spune? Că pe firul acestui proces de demitere au fost practic trei factori care și-au împlinit misiunea. Eu, ca ministru, am făcut raportul de evaluare și am propus revocarea. După aceea, a fost sesizată Curtea Constituțională.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments