MAI SUNT SI MIRACOLE: Bătrână de 85 de ani din Iasi, cu şase boli grave, vindecată de noul Coronavirus

0
67

O femeie de 85 de ani, din comuna Stolniceni Prăjescu, a fost vindecată de infecţia cu noul tip de coronavirus după două săptămâni de tratament. Femeia suferă de alte şase afecţiuni, fiind transferată, imediat după externare, la Secţia de Paliative a unui alt spital.

Maria H. era internată la finele lunii aprilie în Secţia de Îngrijiri Paliative a Spitalului Municipal Paşcani. Era una dintre cele mai bolnave paciente din secţie, suferind, potrivit unor surse medicale, de un număr foarte mare de afecţiuni.  Ieşeanca suferă, potrivit fişei medicale, de demenţă vasculară, insuficienţă cardiacă, fibrilaţie cardiacă, insuficienţă renală, hipoacuzie bilaterială şi anemie. În plus, ea prezintă şi sechele ale unui accident vascular cerebral.  Din cauza stării de sănătate grave, Maria H. a stat în ultima jumătate de an în spital, de unde a şi luat infecţia cu noul tip de coronavirus.    La finele lunii aprilie, la Secţia de Îngrijiri Paliative a spitalul din Paşcani a fost descoperit un focar cu Covid-19. Mai mulţi pacienţi grav bolnavi de la această secţie au fost transferaţi atunci la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, pentru a fi trataţi pentru noul tip de coronavirus.  Inclusiv şeful de secţie a fost infectat cu noul virus.  Situaţia din judeţul Iaşi    Bătrâna cu şase boli a ajuns la Iaşi pe 22 aprilie şi a fost declarată vindecată pe 5 aprilie. „Pacienta s-a intors ieri la Secţia de Îngrijiri Paliative de la unitatea medicală din Paşcani, suferind de afecţiuni cronice. La nivelul judeţului Iasi, pe data de 5 mai 2020, datele centralizate evidenţiau faptul că 101 de persoane au fost vindecate şi externate după testarea negativă pentru noul coronavirus”, a precizat Marian Grigoraş, prefectul judeţului Iaşi.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, până miercuri, 6 mai, în judeţul Iaşi erau înregistrate 305 de cazuri de persoane infectate cu noul tip de coronavirus. Până la aceeaşi dată, 17 bolnavi de Covid-19 au decedat în judeţ.    “Conform ultimelor centralizări, un număr de 499 persoane au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate, în timp ce 31 persoane au ieşit din carantină. În momentul de faţă, la nivelul judetului Iaşi, sunt înfiinţate 18 centre de carantină instituţionalizată, aflate pe teritoriul a 6 unităţi administrativ-teritoriale”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Iaşi.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments