Reguli noi pentru români! Masca devine obligatorie și în mașina personală

Purtarea măștii devine obligatorie în mașina personală. Este anunțul pe care l-a făcut ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, seara trecută la postul național de televiziune.

0
1243

În ce condiții devine obligatorie masca în mașina personală

Ministrul Sănătății a explicat care sunt condițiile în care devine obligatorie purtarea măștii de protecție în autoturism.

”Dacă într-o mașină sunt doi colegi de serviciu, de pildă, trebuie să poarte mască?” l-a întrebat Ionuț Cristache pe ministrul Sănătății, în emisiunea România9.

”Dacă sunt sub 1 metru, da, vor purta mască. Un om singur într-o mașină nu va purta mască” a răspuns ministrul Nelu Tătaru.

În prima săptămână de la ridicarea stării de urgență și instituirea, în locul ei, a stării de alertă, se vor aplica doar avertismente pentru persoanele care nu vor purta mască în spațiile închise.

În schimb, spune ministrul, începând cu cea de-a doua săptămână, se vor luat măsuri. În momentul de față se analizează care va fi cuantumul amenzilor pentru încălcarea acestei reguli.

Ce măsuri vor fi luate începând cu 15 mai

Data de 15 mai a devenit primul reper pentru românii care așteaptă ca viețile lor să revină la normal. După instituirea stării de alertă vor fi implementate noi reguli de care oamenii vor trebui să țină cont. Autoritățile au anunțat și relaxarea unor măsuri, însă până în acest moment nu este stabilit clar setul de reguli de care va trebui să ținem cont. Pe masa autorităților există o listă cu mai multe propuneri, iar dacă vorbim de măsuri de relaxare, iată câteva exemple care ar putea fi implementate:

*Circulația în interiorul localităților va fi permisă fără declarația pe proprie răspundere.
*Va fi permisă, de asemenea, circulația între orașe, dar doar cu declarația pe proprie răspundere care să evidențieze motive întemeiate, fiind excluse aici plimbările de plăcere.
*Hotelurile se vor deschide, însă rămâne un semn de întrebare ce turiști vor ocupa camerele, în condițiile regulii de la punctul 2.
*Frizeriile și coaforurile, saloanele de înfrumusețare se redeschid, nu însă cele care se află în complex comercial, doar cele cu intrare directă din stradă.
*Este luată în calcul și redeschiderea unor creșe și grădinițe care să vină în ajutorul familiilor monoparentale.
Se va introduce și un set de obligații pentru cetățeni. Una dintre ele este purtatul măștii în spațiile închise. Ceea ce până acum era o recomandare, iată că din 15 mai devine lege.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂimpact.ro
Articolul precedentRedeschidem treptat economia. În ce mod și cum va arăta noua realitate?
Articolul următorBaruri şi restaurante redeschise în România! Anunţ oficial de ultimă oră
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments