Grupul spaniol Inditex, pierderi nete de peste 400 milioane de euro în trei luni

0
64

În perioada februarie – aprilie 2020, unul dintre cei mai cunoscuți jucători de pe piața globală a bunurilor de larg consum, grupul Inditex a raportat pierderi nete de 409 milioane de euro, iar vânzările au scăzut la 3,3 miliarde de euro, de la 5,9 miliarde de euro cât a înregistrat în aceeași perioadă din 2019.

Pierderile raportate vin în urma restricţiilor introduse de către autorități pentru a opri răspândirea pandemiei, forțând astfel compania să închidă aproape 90% din magazine, transmit Bloomberg şi Reuters citate de Agerpres.

Declinul rapid al vânzărilor s-a înregistrat imediat după ce au fost introduse restricțiile în vederea stopării răspândirii pandemiei. Așadar, reprezentanții grupului recunosc că vânzările au scăzut cu 34% numai în perioada 2-8 iunie.

Compania și-a propus ca pentru următorii trei ani să investească anual suma de 900 milioane de euro. Motivul: strategia are la bază concentrarea pe magazinele mari din zonele comerciale de prim rang și pe afacerile online, magazinele mici, aproximativ 1.200 la număr urmând a fi închise.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂforbes.ro
Articolul precedentDRAMA! Costin Mărculescu a murit la 51 de ani. Detalii șocante despre deces.
Articolul următorDoi bărbați în stare gravă după ce au căzut într-un canal din Iași
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments