Parcul auto național în 2019: peste 78% dintre mașinile înmatriculate au mai mult de 10 ani vechime

0
55

Peste 78% dintre cele aproximativ 8.74 de milioane de vehicule aflate în circulație în România în 2019 au o vechime de peste 10 ani, potrivit datelor Institutului Național de Statistică.

Institutul Național de Statistică (INS) a publicat la sfârșitul acestei săptămâni datele preliminare cu privire la parcul auto național în 2019.

Sursa citată menționează că pe teritoriul României se aflau în circulație la sfârșitul anului trecut 8.749.390 de vehicule, dintre care 78% se aflau în posesia persoanelor fizice, iar restul în posesia persoanelor juridice.

De asemenea, 78.6% din numărul total de vehicule aflate în circulație au o vechime mai mare de 10 ani.

Pentru moment, INS nu a publicat însă și datele complete cu privire la ponderea mașinilor pe alte grupe de vârstă.

În schimb, INS afirmă că 52.6% dintre autoturisme utilizează motoare pe benzină, în timp ce 46.8% au motoare diesel. În acest context, doar 0.6% dintre vehicule folosesc un sistem de propulsie alternativ, iar în această categorie sunt incluse atât mașinile electrice și hibride, cât și cele care folosesc gaz petrolier lichefiat (GPL), gaz natural sau alte surse.

Deloc surprinzător, în cazul camioanelor ponderea motoarelor diesel este foarte ridicată, de 88%.

Parcul auto național a crescut semnificativ comparativ cu anul 2018, când în țara noastră erau înmatriculate 6.45 milioane de vehicule, dintre care 5.12 milioane aveau o vechime mai mare de 10 ani.

0 0 votes
Article Rating


SURSĂautomarket.ro
Articolul precedentPresa din Iași abonată la banii Guvernului Orban pentru a promova “știri pandemice”!
Articolul următorInstinct politic. Basescu a gasit o noua tema cu puternic impact electoral: „Clanurile tiganesti care au revenit acasa”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments