Primarul Mihai Chirica și ministrul Costel Alexe în vizită la USAMV Iași

0
264

„Împreună cu ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe și prefectul județului Iași, Marian Grigoraș, am făcut o vizită la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV), un loc cu un nivel crescut de performanță în cercetare și pregătire a viitorilor specialiști. Felicitări tuturor, în special domnului rector Jităreanu Gérard și specialiștilor din cercetare!”, a precizat primarul municipiului Iași, Mihai Chirica.

„La invitația domnului rector, Gerard Jităreanu, alături de Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica și de prefectul Județului Iași, Marian Grigoraș, am întreprins o vizită la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) din Iași, acolo unde funcționează un important institut de cercetare în domeniul mediului și agriculturii.

Când discutăm despre ameliorarea solurilor, despre schimbări climatice, împăduriri, utilizarea anumitor specii de plante în funcție de zonă și climă, ei, specialiștii au cel mai important cuvânt de spus. Privim de foarte multe ori cu apreciere spre vestul Europei, unde într-adevăr finanțarea și condițiile sunt net superioare în domeniul cercetării, dar nu trebuie neglijat faptul că școala românească slefuiește anual specialiști în cercetare, oameni de o calitate certă, cu pregătire solidă. Este nu doar o dorință personală, ci un obiectiv național ca astfel de oameni bine pregătiți să rămână în România, iar talentul și pregătirea lor să genereze plus valoarea țării noastre.”, a precizat Costel Alexe ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentROMÂNII NUMĂRĂ ZILELE PÂNĂ LA PRIMELE EXTRAGERI LOTO 6 DIN 49! CARE ESTE REPORTUL ACUMULAT
Articolul următorNotoria agramată Maria Grapini: ”Să-l păstrăm poetul Mihai Eminescu în suflete, întotdeauna!”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments